06.03.2024.

Učiteljica OŠ Sveti Petar Orehovec sudjelovala na edukativnoj radionici u Rimu

IMG 6331


Učiteljica OŠ Sveti Petar Orehovec, Tijana Mamić, pohađala je tečaj Traditional Arts and ICT Art Tools for Teaching your Subjects and Promoting Life Skills. Tečaj se održavao od 19. do 24. veljače u Rimu. Tečaju su prisustvovali učitelji iz Francuske, Rumunjske i Bugarske pod vodstvom Marianne Panayiotoudis, asistentice profesora vizualnih umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Rimu.

Cilj tečaja je bio upoznati polaznike s digitalnim alatima te kako integrirati korištenje tradicionalnih likovnih tehnika i digitalnih alata u svoj nastavni proces. Kroz tečaj polaznici su praktičnim zadatcima upoznali neke od digitalnih alata poput Milanota, Padleta, QR generatora te Goosechase te kako ih koristiti u nastavnom procesu bilo kojeg predmeta. Aktivnosti tečaja nisu se održavale samo u učionici. Učitelji su imali priliku posjetiti najveću Apple trgovinu u Europi gdje uz pomoć iPada izvršavali zadatke, posjetili su Muzej za djecu gdje su prisustvovali laboratorijima za djecu i istraživali teoriju boja.

Polaznici su se upoznali i s osnovama fotografije, razliku fotografija napravljenih uz pomoć mobilnih telefona i fotoaparata te su radili vježbe fotografiranja s različitom pozicijom svjetla te kompozicijskim načelima u fotografiji. Voditeljica je predstavila društvene mreže te njihove negativne i pozitivne strane te njihovu moguću primjenu u nastavi i kreativnim zadatcima. Tradicionalnu umjetnost izražavanja slikarskim tehnikama polaznici su iskoristili za vježbe terapije izražavanja emocija, prihvaćanja različitosti i novih učenika, prihvaćanju svojih pozitivnih i negativnih osobina te postizanju osobnih ciljeva.

Cijeli tečaj povezan s umjetnošću zaokružen je svakodnevnim obilascima Rima, gradu koji je muzej na otvorenom. Tečaj je omogućio upoznavanje digitalnih alata i tradicionalnih umjetnosti te njihovu primjenu u poučavanju ne samo umjetnosti već i svih nastavnih predmeta.

Izvor: OŠ Sveti Petar Orehovec
Služba ureda župana

Pročitano 121 puta