03.04.2023.

Obavijest predlagateljima lista kandidata i kandidatura te kandidatima o načinu kandidiranja na izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Koprivničko-križevačke županije 2023.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je Vlada Republike Hrvatske raspisala izbore za članove vijeća romske nacionalne manjine, članove vijeća srpske nacionalne manjine i za predstavnika albanske nacionalne manjine.

Sve kandidature trebaju Županijskom izbornom povjerenstvu Koprivničko-križevačke županije biti predane najkasnije u subotu, 15. travnja 2023. do 24,00 sati.

Kandidature se predaju na obrascima koje je propisalo Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske. Uz kandidature je za sve kandidate potrebno priložiti izjavu o prihvaćanju kandidatura, također na obrascima koje je propisalo Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, a potpisi kandidata na tim izjavama moraju biti ovjereni ili od strane Županijskog izbornog povjerenstva ili kod javnog bilježnika.

Navedeni obrasci mogu se preuzeti sa mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske http://www.izbori.hr/

Kandidature se predaju u šalter sali zgrade Županije u Koprivnici, Ulica Antuna Nemčića 5, svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 7,00 do 15,00 sati počevši od 04. travnja 2023., a u to vrijeme će Županijsko izborno povjerenstvo također obavljati ovjeru potpisa kandidata na izjavama o prihvaćanju kandidature.

O mogućnosti predaje kandidatura i ovjere potpisa na izjavama o prihvaćanju kandidature za vrijeme uskršnjih blagdana (08.-10. travnja 2023.) biti će te naknadno obavješteni.

Pozivamo sve predlagatelje kandidatura i kandidate da prije podnošenja kandidatura blagovremeno provjere da li su kandidati upisani u popis birača s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije te da li je u popis birača upisana njihova odgovarajuća nacionalnost.

Za sve informacije oko postupka kandidiranja molimo nazvati broj telefona 048 658 100.

ŽUPANIJSKO IZBORNO POVJERENSTVO
KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Pročitano 1498 puta