16.09.2024.

Natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina

Obavještavamo OPG-ove sa područja općina Hlebine, Rasinja i Sokolovac kako je Ministarstvo poljoprivrede objavilo natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Prihvatljivi prijavitelji su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava prije l. siječnja 2024. godine, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 1.000 EUR So do 7.000 EUR So izračunate na temelju važećeg EVPG kalkulatora, organizacijskih oblika:

  1. obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (dalje u tekstu: OPG),
  2. samoopskrbno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo (dalje u tekstu SOPG).

Prihvatljive aktivnosti moraju se provoditi u JLS u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva ili u susjednoj JLS s kojom graniči u kojoj ima registrirane resurse evidentirane u Upisniku poljoprivrednika i navedene u prijavnoj dokumentaciji.

Prihvatljivi troškovi su oni nastali nakon 01.01.2024. i odnose se na kupnju domaćih životinja, sadni materijal, kupnju/građenje jednostavnih objekata, kupnju nove/rabljene poljoprivredne mehanizacije, kupnja opreme za pčelarstvo, kupnja/zakup poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta i edukaciju.

Rok za podnošenje prijave: 4.10.2024.

Detaljnije informacije na linku https://poljoprivreda.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji/1198.

UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu

Više informacija

  • Početak natječaja: 11.9.2024.
  • Završetak natječaja: 4.10.2024.
Pročitano 178 puta