19.01.2022.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice obišao vatrogasce na Požarnom području Križevci

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

6 VZO DVD SPO


S ciljem razvoja vatrogastva i unaprjeđenja komunikacije vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava s vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, predsjednik Darko Palaš obišao je VZO/DVD Kalnik, VZO/DVD Sveti Petar Orehovec i DVD Sv. Ivan Žabno.

U svom obilasku vatrogasaca Požarnog područja Križevci i upoznavanja situacije na terenu, predsjednik Palaš razgovarao je s predsjednikom DVD-a Kalnik Emanuelom Benjakom, predsjednikom VZO Sv. Petar Orehovec Dragutinom Hendeljom i zapovjednikom Antunom Petricem te predsjednikom DVD-a S.I. Žabno Damirom Radmanićem i suradnicom. Glavne teme razgovora bili su izazovi s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću u svojem radu, natječaji EU fondova vezani uz vatrogastvo, korištenje Vatroneta i sustava Upravljanja vatrogasnim intervencijama te edukacije i osposobljavanja operativnih vatrogasaca.

Predsjednik Palaš ujedno je obišao prostorije vatrogasnih domova te razgledao vozila i opremu, a u planu je nastavak obilaska vatrogasnih zajednica općina/gradova i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi vodstvo županijske Vatrogasne zajednice bilo što bolje upoznato s izazovima s kojima se vatrogasci susreću i pomoglo im u njihovom prevladavanju.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Izvjestitelj VZ KKŽ Krešimir Juratović


Pročitano 1489 puta