20.01.2022.

Održana sjednica koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

2 Rasinja KVŽSH


Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije bila je domaćin sjednice koordinacije Vatrogasnih zajednica županija Sjeverozapadne Hrvatske. Uz predstavnike VZŽ Krapinsko-zagorske, VZŽ Varaždinske i VZŽ Međimurske, sjednici je prisustvovao zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je pozdravio prisutne uime župana Darka Korena, te naglasio dobru suradnju naše županije i vatrogasnih organizacija. Ujedno je istaknuo važnost vatrogasaca na svim područjima društvenog života, kao i njihovu neizostavnu ulogu u spašavanju ljudi i imovine, naglasivši kako su uvijek imali podršku i pomoć Koprivničko-križevačke županije u svim segmentima rada i djelovanja.

Predsjednik koordinacije Stjepan Skuliber pozdravio je prisutne uime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, 1 Rasinja KVŽSHnaglasivši dobru suradnju naše koordinacije, a zatim su razmatrana pitanja oko delegiranja predstavnika naše koordinacije u pojedina tijela i odbore HVZ-a. Za tijela i odbore Hrvatske vatrogasne zajednice iz Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije predloženi su Darko Piškor, Danijel Topalović, Matija Markešić, Ivan Golubić i Davor Nemedan.

Prisutni su upoznati i sa zadacima vezanim uz polaganje ispita za vatrogasne suce te s održavanjem državnog vatrogasnog natjecanja za vatrogasnu mladež, a razgovaralo se i o vozilima i opremi koji su nabavljeni preko projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“.

Na sjednici je istaknuto kako je potrebno doprinijeti popularizaciji vatrogastva i uključivanju mladih u vatrogasne organizacije, obzirom da je razdoblje obilježeno pandemijom koronavirusa ostavilo tragu radu vatrogasnih organizacija, kako na provedbi osposobljavanja i natjecateljskom radu s ekipama, tako i na suradnji sa školama i dječjim vrtićima.

Spomenimo i kaoo su sjednici prisustvovali predsjednik VZO Rasinja te predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja.

Izvor: Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović


Pročitano 1425 puta