26.01.2022.

Održana online konferencija projekta Prilika za sve 4 – za rad pomoćnika u nastavi osigurano 2.6 milijuna kuna

Iznimno nam je drago što smo i ove godine omogućili rad 57 pomoćnika u nastavi za 62 učenika koji će na taj način lakše usvojiti sve elemente odgojno-obrazovni programa, dobiti samopouzdanje i najvažnije socijalizirati se s vršnjacima kroz društveno-socijalnu inkluziju - naglasio je zamjenik Ljubić

Konferencija Prilika za sve 4 2


Koprivničko-križevačka županija i u ovoj godini nastavlja s provođenjem vrlo važnog projekta Prilika za sve kojim se pruža stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi. Projekt je došao do svojeg četvrtog izdanja, a o važnosti koji on ima za sve dionike obrazovnog sustava bilo je riječi na jučerašnjoj online konferenciji kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

prilika za sve poster A3 1Zamjenik Ljubić je uputio zahvalu svim partnerima, ravnateljima škola, PORA Razvojnoj agenciji KKŽ te nastavnicima i pomoćnicima koji zajedničkim snagama sudjeluju u realizaciji projekta vrijednog 2,6 milijuna kuna.

quote desni 3„Prošle smo školske godine završili s projektom koji se provodio u četverogodišnjem ciklusu, a ove godine u projektu Prilika za sve 4 nastavljamo provoditi jedan od najznačajnijih projekata koji se provode u sustavu obrazovanja. Županija je od samih početaka prepoznala veliku vrijednost koji projekt ima za učenike s teškoćama u razvoju. Iznimno nam je drago što smo i ove godine omogućili rad 57 pomoćnika u nastavi za 62 učenika koji će na taj način lakše usvojiti sve elemente odgojno-obrazovni programa, dobiti samopouzdanje i najvažnije socijalizirati se s vršnjacima kroz društveno-socijalnu inkluziju“, naglasio je zamjenik Ljubić.

Detalje samog projekta sa zadanim ciljevima i aktivnostima prezentirao je voditelj projekta Vladimir Šadek, a konferenciji su uz ravnatelje partnerskih škola, ispred kojih se obratila ravnateljica Srednje škole Ivan Seljanec Križevci Gordana Juran Ratković, prisustvovali i predstavnici PORA-e.

prilika za sve 4 logotip 1Koprivničko-križevačka županija, kao prijavitelj, u suradnji s PORA-om Razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije te s partnerima – 13 osnovnih te pet srednjih škola kojima je osnivač Županija, sudjeluje u projektu vrijednom 2.582.202,60 kuna koji se provodi od 16. kolovoza 2021. do 16. kolovoza 2022. godine. U ukupnoj vrijednosti projekta 95% sufinancira Europski socijalni fond, dok je preostalih 5% osigurala Koprivničko-križevačka županija.

„Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr

Služba ureda župana


Pročitano 610 puta