26.01.2022.

Nastavlja se provedba specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Đurđevcu i Križevcima

Potpisivanje ugovora SKZ 1


Danas su u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije potpisali Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu.

Za provedbu Sporazuma, koji uvelike doprinosi razvoju zdravstvene zaštite na području županije, ove je godine osigurano preko 700 tisuća kuna, a župan je istaknuo kako to na najbolji način pokazuje usmjerenje Županije prema povećanju dostupnosti i kvalitete usluga u županijskom zdravstvenom sustavu.

quote desni 3„Kroz specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu osigurali smo liječnike specijaliste u našim ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te mogu reći kako je, prema povratnim informacijama od pacijenata, ova usluga od iznimne važnosti jer ne moraju na određene preglede putovati u Koprivnicu, a time se smanjuje i lista čekanja u koprivničkoj općoj bolnici. Mjeru kontinuirano provodimo već sedam godina, a samo je tijekom prošle godine obavljeno gotovo četiri tisuće pregleda, odnosno oko 30 tisuća od početka djelovanja. Zahvaljujem ravnateljima i liječnicima koji obavljaju preglede, a želja nam je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite osiguranjem stručnih timova u granama medicine za kojima postoji potreba“, dodao je župan.

Potpisivanje ugovora SKZ 4Građanima Križevaca i okolice dostupne su usluge specijalista psihijatrije, ortopedije, interne medicine, otorinolaringologije i urologije. U Đurđevcu su na raspolaganju specijalističke ambulante oftalmologije, interne medicine, opće kirurgije i otorinolaringologije, s time da je ambulanta urologije novina od ove godine.

quote desni 3„U bolničkom zdravstvenom sustavu vrlo dobro razumijemo koja je vrijednost ovakvog oblika usluge za naše pacijente u Križevcima i Đurđevcu. Zahvaljujem Županiji na financijskoj potpori i svim kolegama specijalistima iz OB Koprivnica koji kroz specijalističko-konzilijarnu zaštitu omogućavaju stanovnicima uslugu za koju bi inače trebali putovati u koprivničku bolnicu. Uvjeren sam kako će urološka ambulanta u Đurđevcu dodatno poboljšati kvalitetu i dostupnost usluge te kako će se ovaj vrijedan program nastaviti i u narednim godinama“, kazao je ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić.

Ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković pozdravila je inicijativu Županije te zahvalila na financijskim sredstvima.

quote desni 3„Drago mi je što ovako dobro surađujemo, zahvaljujem Županiji na financijskoj pomoći te specijalistima iz koprivničke bolnice koji su uključeni u projekt kojim se osigurava dostupnost i kvaliteta usluge“, istaknula je ravnateljica Hanžeković.

Zahvalu je uputila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo KKŽ Draženka Vadla koja je istaknula kako je specijalističko-konzilijarna zaštita iznimno vrijedan projekt u kojem Županija i županijske zdravstvene ustanove sinergijom stvaraju uvjete za najbolju zdravstvenu zaštitu.

quote desni 3„Zadovoljna sam što se naša suradnja nastavlja te što smo zajednički u projektu od koje najveću korist imaju stanovnici naše županije koji će i dalje na raspolaganju imati kvalitetnu zdravstvenu uslugu“, zaključila je ravnateljica Vadla.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici županijskih upravnih tijela Melita Ivančić, Maja Blažek i Darko Masnec.

Služba ureda župana


Pročitano 666 puta