27.01.2022.

Županija za financiranje Županijske Vatrogasne zajednice osigurala 960 tisuća kuna

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje
S ponosom možemo kazati kako su naša izdvajanja za vatrogastvo i 50 posto veća od zakonske obaveze. To je najbolji pokazatelj koliko vrednujemo i cijenimo vaš rad - naglasio je župan Koren

Potpisivanje ugovora s VZ KKŽ 1


Župan Darko Koren i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš danas su u prostorijama Županijske uprave potpisali Ugovor o dodjeli financijskih sredstava. Županija je u ovoj godini osigurala 960 tisuća kuna za financiranje Vatrogasne zajednice KKŽ. Tom je prilikom župan zahvalio predsjedniku Palašu i cijeloj vatrogasnoj zajednici na konstruktivnoj suradnji, profesionalnosti i požrtvovnosti te istaknuo kako je vatrogastvo tradicija duboko usađena u društvo i prostor naše županije koja je jedna od najvatrogasnijih u Hrvatskoj.

quote desni 3„Pokazali ste koliko značite za sustav u brojnim teškim situacijama, a posebno u zadnjih nekoliko godina u kojima smo svjedočili prirodnim katastrofama i epidemiji. Ulaganje u vatrogastvo se uvijek višestruko vraća, a mi s ponosom možemo kazati kako su naša izdvajanja i 50 posto veća od zakonske obaveze. To je najbolji pokazatelj koliko vrednujemo i cijenimo vaš rad“, naglasio je župan uz zahvalu svim vatrogaskinjama i vatrogascima na području naše županije te poželio što manje intervencija i uspješno obavljanje svih zadataka koji su pred njima u ovoj godini.

Potpisivanje ugovora s VZ KKŽ 6Spomenutim ugovorom će se financirati nabava opreme i vozila te redovna djelatnost, a koliko takva pomoć vatrogascima znači istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ.

quote desni 3„Izuzetno nam je drago što imamo ovako dobru suradnju već godinama i što Županija pomaže u stvaranju još kvalitetnijih uvjeta rada za naše vatrogasce. Isto tako, drago nam je što možemo izvijestiti da interes za vatrogastvom i dalje postoji na našem području, mladi se odlučuju baviti ovom zahtjevnom profesijom i kao profesionalci i kao članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Nama preostaje da kvalitetnim radom na terenu opravdamo povjerenje Županije i siguran sam da ćemo to dobro učiniti i ove godine“, kazao je predsjednik Palaš.

Zahvalu je uputio i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan koji se osvrnuo na aktualno stanje u vatrogastvu istaknuvši kako je Županija kontinuiranim ulaganjima uvelike pomogla u razvoju vatrogastva na našem području.

Potpisivanje ugovora s VZ KKŽ 3Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić je zahvalio predstavnicima Vatrogasne zajednice na suradnji te naglasio kako je vatrogastvo u županiji jako dobro razvijeno čime je postalo stožerna snaga sustava zaštite.

quote desni 3„Vjerujem kako će se ova suradnja i dalje nastaviti na najvišoj razini te kako će financiranje djelatnosti koje je i iznad standarda pomoći da sustav bude još bolji, a na korist i sigurnost naših sugrađana“, zaključio je zamjenik Ljubić.

Današnjem sastanku su prisustvovali i pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, pročelnik UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Služba ureda župana


Pročitano 1188 puta