04.02.2022.

Predstavljena simulacijsko-komunikacijska vježba „Potraga za nestalim osobama 2022.“

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

Sastanak priprema vježbe CZ 1


U prostorima Županijske uprave održan je radni sastanak pripadnika žurnih službi koje će sudjelovati u simulacijsko-komunikacijskoj vježbi „Potraga za nestalim osobama 2022.“ koja će se održati 11. veljače, povodom Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112. Vježbu organizira Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Službom civilne zaštite Koprivnica, a sastanak je vodio načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Načelnik Ljubić kazao je kako će se vježba provoditi u svrhu uvježbavanja operativnih snaga sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, s ciljem pravovremene, brze i učinkovite komunikacije pripadnika žurnih službi. Dodao je kako je jedini način da se učinkovito djeluje u iznenadnim kriznim situacijama adekvatna spremnost, što se postiže upravo ovakvim vježbama.

U vježbi će sudjelovati Županija i županijski Stožer civilne zaštite, Služba civilne zaštite Koprivnica, Županijski centar 112 Koprivnica, Policijska uprava Koprivničko-križevačka, HGSS Stanica Koprivnica, županijsko Društvo Crvenog križa, županijski Zavod za hitnu medicinu, županijska Vatrogasna zajednica, Općina Legrad i općinski Stožer civilne zaštite.

Sastanak priprema vježbe CZ 3Predstavnici navedenih žurnih službi i institucija prisustvovali su sastanku te dogovarali detalje oko provođenja vježbe. Prema planiranom scenariju, Županijski centar 112 Koprivnica zaprimit će poziv građanina koji treba pomoć. Naime, tijekom vožnje biciklima kroz šumu “Dravske biciklističke rute” doći će do izlijetanja s ceste i ozljeda nekoliko slovenskih biciklista. Obzirom da nastradali neće moći odrediti točnu lokaciju gdje se nalaze, bit će potrebno locirati njihov posljednji poziv mobitelom i angažirati policiju, a po potrebi i ostale snage civilne zaštite: HGSS, županijski i općinski Stožer, Vatrogasnu zajednicu i Društvo crvenog križa. Također, potrebno je angažirati i Zavod za hitnu medicinu koji će zbrinuti ozlijeđene i transportirati ih do bolnice u Koprivnici.

Po završetku vježbe napravit će se analiza gdje će se pozornost posvetiti uvježbanosti sudionika, tehničkoj pripremljenosti, međusobnoj koordinaciji i komunikaciji snaga zaštite i spašavanja.

Načelnik Ljubić zahvalio je svima na interesu i angažmanu te poželio mnogo uspjeha u provođenju vježbe.

Služba ureda župana


Pročitano 1412 puta