14.02.2022.

Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima grada Koprivnice

Naša se županija može uistinu podičiti mnogim velikim sportskim rezultatima i uspjesima. Na nama je da stvaramo uvjete kako bi vam još više olakšali sportski razvoj, a to činimo financiranjem sportskih programa i izgradnjom sportske infrastrukture. Neka i ova priznanja budu poticaj za daljnji rad i uspjehe - istaknuo je župan Koren

Dodjela priznanja za najbolje sportaše KC 2


U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Koprivnice danas je u dvorani Doma mladih u Koprivnici održano svečano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskog djelatnika grada Koprivnice.

Svečanoj dodjeli priznanja ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je župan župan Darko Koren.

Uzvanike je uvodno pozdravila predsjednica ZŠU grada Koprivnice Jasmina Stričević koja je čestitala svim sportašima na priznanjima te istaknula kako su sportski rezultati i sjajni uspjesi koje su ostvarili u protekloj godini odličan promotor Koprivnice.

Čestitkama se pridružio i župan Koren koji je iskazao zadovoljstvo što je sport kao iznimno važna sastavnica društvenog života, prebrodio teško razdoblje.

Dodjela priznanja za najbolje sportaše KC 8quote desni 3„Bez obzira na sve okolnosti, rezultati koje ste postigli ukazuju da je sport nepobjediva disciplina. Naša se županija može uistinu podičiti mnogim velikim sportskim rezultatima i uspjesima. Na nama je da stvaramo uvjete kako bi vam još više olakšali sportski razvoj, a to činimo financiranjem sportskih programa i izgradnjom sportske infrastrukture. Po tom smo pitanju napravili velik iskorak, Grad je izgradio novu sportsku dvoranu, a Županija također trenutno gradi pet školskih sportskih dvorana u općinama koje će doprinijeti razvoju sporta. Čestitam svim dobitnicima priznanja, neka ona budu poticaj za daljnji rad i uspjehe koje očekujemo od vas“, istaknuo je župan Koren.

Dodjela priznanja za najbolje sportaše KC 10Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić je kazao kako su iza nas dvije godine neizvjesnosti koje nisu zaobišle ni sport te da je velika stvar što smo uspjeli sačuvati sportske kolektive i pojedince koji su unatoč teškom periodu ostvarili odlične rezultate.

quote desni 3„Na ruku vam nisu išle različite mjera i ograničenja, no uspjeli ste ostvariti rezultate s kojima se danas možemo podičiti. Gradska uprava je stajala iza vas, otvorili smo novu sportsku dvoranu, a već gradimo još jednu. EU mehanizmi nam otvaraju prostor za nove investicije u sportsku infrastrukturu, no ulaganja ne bi bilo da nemamo vas, stoga vam od srca želimo mnogo zdravlja i sportske sreće da i dalje ostvarujete vrhunske rezultate i budete najbolji promotori Koprivnice i naše županije“, zaključio je gradonačelnik Jakšić nakon čega je uslijedila podjela priznanja.

Najbolja sportašica Grada Koprivnice za proteklu godinu je rukometašica Podravka Vegete Dejana Milosavljević, najbolji sportaša je Marko Turk iz Karting kluba Koprivnica, najbolja ženska ekipa je seniorska ekipa RK Podravke Vegete, a kod muškaraca je to seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba „PODRAVKA“. Nagradu zaslužni sportski djelatnik dobio je Renato Kovačić koji se i obratio prisutnima uime nagrađenih.

Svečanosti dodjele priznanja prisustvovali su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, pročelnici gradskih upravnih tijela te ostali gosti i uzvanici, a program je upotpunio Grgur Zagrajski koji je izveo klavirsku skladbu autora Ive Josipovića.

ZajedničkaNagrađeni za uspjehe u 2021.godini

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA S INVALIDITETOM
IVA ŠOLA (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM
IVICA FERENČIĆ (Športska udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“)

NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA EKIPA OSOBA S INVALIDITETOM
Kuglačka ekipa Športske udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije „PODRAVINA“

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA
DORA LOVRINOVIĆ (Atletski klub „KOPRIVNICA“)

NAJUSPJEŠNIJI PERSPEKTIVNI SPORTAŠ
LUKA JAMBREUŠ (Streljački športski klub „PODRAVKA“)

NAJUSPJEŠNIJI PERSPEKTIVNI SPORTSKI PAR, ŠTAFETA ILI POSADA
Štafeta mlađih kadeta Atletskog kluba „KOPRIVNICA“

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA ŽENSKA SPORTSKA EKIPA
Ekipa kadetkinja U-16 Rukometnog kluba „Podravka“ d.d

NAJUSPJEŠNIJA PERSPEKTIVNA MUŠKA SPORTSKA EKIPA
Ekipa pionira U-15 Nogometnog kluba „SLAVEN BELUPO“

NAJUSPJEŠNIJA SPORTAŠICA
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ (Rukometni klub „PODRAVKA“ s.d.d.)

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠ
MARKO TURK (Karting klub „KOPRIVNICA“) 

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA SPORTSKA EKIPA
Ekipa Podravka-Vegeta Rukometnog kluba „PODRAVKA“ s.d.d.

NAJUSPJEŠNIJA MUŠKA SPORTSKA EKIPA
Seniorska ekipa – pištolj Streljačkog športskog kluba „PODRAVKA“

IZNIMNO POSTIGNUĆE U SPORTU U 2021.
BORNA LONČARIĆ (Boks klub „DAVID“)
IVO MATIĆ (Auto i karting klub „PODRAVINA“)
LANA NOGIĆ (Hrvački klub „PODRAVKA“)
LEON ZELENKO (Karting klub „KOPRIVNICA“)
LOVRO ZVONAREK (Nogometni klub „SLAVEN BELUPO)

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK
RENATO KOVAČIĆ

Služba ureda župana


Pročitano 762 puta