24.02.2022.

Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim djelatnicima Koprivničko-križevačke županije u 2021. godini

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 1


U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, danas je u hotelu Kalnik u Križevcima održano proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša, sportskih ekipa i sportskih djelatnika Koprivničko-križevačke županije u 2021. godini. Svečanosti su uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek. Svečanosti su prisustvovali i zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković i tajnik Zajednice Branko Zorko te tajnik Zajednice športskih udruga Križevci Draženko Kovačić.

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 8quote desni 3Na početku svečanosti, okupljene je pozdravio predsjednik Lovković te čestitao nominiranima i nagrađenima na uspjesima: „Hvala vam na velikom trudu, zalaganju i snalažljivosti što ste, unatoč izazovnoj godini, uspjeli održati naše sportske klubove i odlaziti na natjecanja. Ponosni smo na rezultate koje ste postigli na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a na nama je da vam osiguramo financijska sredstva i adekvatne uvjete za rad. Zahvaljujem Županiji na kontinuiranoj podršci sportu i sportašima, kao i jedinicama lokalne samouprave te vjerujem kako je pred nama još mnogo uspješnih rezultata.“

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 9quote desni 3Župan Darko Koren također je s ponosom uputio čestitke sportašima, naglasivši: „Razdoblje pandemije koronavirusa zasigurno je ostavilo traga i na sportu, a mi smo to vrijeme iskoristili kako bismo nastavili kontinuitet ulaganja u sportsku infrastrukturu i osigurali vam još bolje uvjete za sjajne rezultate koje postižete. Županija zajedno s općinama privodi kraju gradnju pet školskih sportskih dvorana koje će biti značajan doprinos svim sportskim i društvenim aktivnostima. Također smo povećali ovogodišnji proračun županijske Zajednice sportova za 25 posto, što je pokazatelj koliko cijenimo sport i koliko ga doživljavamo važnim elementom razvoja zajednice i društva općenito. Uvjeren sam da nas čekaju optimističnija vremena te vam zahvaljujem na ustrajnosti i ljubavi koju ulažete u to što radite. Još jednom čestitam svima nominiranima i nagrađenima te vam želim mnogo zdravlja, kao i sportskog i svakog drugog uspjeha.“

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 7quote desni 3Zamjenik Šaško u svom je obraćanju dodao: „Zahvaljujem Županiji i županijskoj Zajednici na suradnji te čestitam sportašima koji su čak i u složenim uvjetima uspjeli trenirati i ostvariti zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Grad godinama mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu te se nadam kako ćemo vam pružiti još bolje uvjete za još bolje rezultate.“

Nakon uvodnih govora dodijeljena su priznanja koje su sportašima i sportskim djelatnicima uručili župan Koren, zamjenik Ljubić te predsjednik Lovković.

Titula najuspješnije sportašice u 2021. godini pripala je atletičarki Veroniki Drljačić iz Atletskog kluba Križevci, dok je najuspješnijim sportašem proglašen Leon Međimurec iz Športskog ribolovnog kluba „Karas“ Kuzminec. Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Iva Šola iz Športske udruge slijepih KKŽ “Podravina”, a najuspješniji sportaš s invaliditetom Ivica Ferenčić, također iz Športske udruge slijepih KKŽ „Podravina“.

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 6Najuspješnijom sportskom ekipom osoba s invaliditetom u muškoj kategoriji proglašena je Športska udruga tjelesnih invalida Đurđevac “Ekipa viseća kuglana” u sastavu Zlatko Mužina, Josip Jagušić, Senad Badnjević, Kruno Bosilj, Ivan Bačić, Marijan Vukres i Željko Matkov.

Lana Picer iz ŠRK “Štuka” Torčec proglašena je najuspješnijom perspektivnom sportašicom, a najuspješnijim perspektivnim sportašem proglašen je Luka Jambreuš iz SŠK Podravka. Najuspješnija muška perspektivna sportska ekipa je kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“, a u ženskoj kategoriji kadetska ekipa Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Priznanje za najuspješniju žensku sportsku ekipu dobila je seniorska ekipa RK Podravka Vegeta, dok je u muškoj kategoriji to priznanje osvojila seniorska ekipa Motociklističkog kluba Križevci.

Najuspješnijim trenerom za prošlu godinu proglašen je Renato Kovačić, a zaslužnim sportskim djelatnikom Zvonko Jagušić.

Priznanja za izuzetno postignuće u sportu u 2021.godini primili su Lana Nogić (Hrvački klub Podravka), Leon Zelenko (Karting klub Koprivnica), Borna Lončarić (Boks klub David Koprivnica) i Športska udruga slijepih KKŽ Podravina.

Najbolji sportaši KKŽ u 2021 1Koprivničko-križevačka županija još jednom čestitam svima nominiranima i nagrađenima te im zahvaljujem na doprinosu županijskom sportu.

Služba ureda župana


Pročitano 832 puta