11.03.2022.

Uspješan nastavak projekta Amazing Amazon of Europe

Slika1


Virtualnim putem u četvrtak, 10. ožujka je održan 7. sastanak Upravnog odbora projekta Amazing Amazon of Europe na kojem su prisustvovali predstavnici projektnih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije, kao i predstavnici Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku je prezentiran strateški plan projekta te marketinški plan uz razradu pojedinih njegovih dijelova, nakon čega su prezentirane nadolazeće provedbene aktivnosti.

Projektom je omogućena realizacija inovativnih ideja spoja digitalizacije s kulturnom i prirodnom baštinom. Koprivničko-križevačka županija iskoristila je priliku za digitalizaciju Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama gdje će se postaviti hologramska tehnologija i time osuvremeniti prostor Galerije. Ujedno, virtualnim uvidom u prirodnu i kulturnu baštinu sadržaj Galerije će se približiti mlađim naraštajima. Nadalje, Koprivničko-križevačka županija će kroz projekt izraditi Akcijski plan razvoja tematskih staza na podravsko-prigorskom području u cilju povećanja turističke ponude.

aoe web 1Svim partnerima projekta važno je razvijanje lokalnog potencijala područja uz petodržavni UNESCO rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav. U kreiranju jedinstvenog turističkog proizvoda naglasak je na gastronomiji, riječnim sportskim aktivnostima, biciklizmu te prirodnim i kulturnim bogatstvima, no glavni naglasak je na zelenoj destinaciji i očuvanju okoliša.

Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo činjenicom da je online booking servis „Amazon of Europe Bike Trail“ stavljen u funkciju. Zahvaljujući ovom servisu će ubuduće svi ljubitelji prirode i aktivnog odmora iz cijelog svijeta imati priliku rezervirati svoj boravak na ovom jedinstvenom području tri rijeke, pa tako i na etapama rute koje se nalaze u Koprivničko-križevačkoj županiji.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing Amazon of Europe sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.428.000 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 eura.

Više o projektu i rezervacijskoj platformi: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/ ; https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope

Služba ureda župana


Pročitano 1130 puta