14.03.2022.

Dodijeljena priznanja Hrvatske obrtničke komore i priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2021. godinu

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Dodjela priznanja OK KKŽ 1


U dvorani Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica danas je održana svečana dodjela priznanja Hrvatske obrtničke komore i priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2021. godinu. Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima.

Pozdravnu riječ uputila je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je istaknula kako u našoj županiji ima 1710 obrtnika što je za 147 obrtnika više nego prije godinu dana. Oni zapošljavaju oko 5000 radnika uključujući i članove njihovih obitelji koji rade u obrtu. Obrtnici u našoj županiji ostvaruju preko milijardu i 300 mil. kuna prihoda, a u zadnje vrijeme bilježimo kontinuirani rast broja obrta u našoj županiji.

Dodjela priznanja OK KKŽ 2„U ovim izazovnim vremenima nije lako biti obrtnik, pogotovo nije danas kad svi radimo u otežanim uvjetima, a neki su zbog mjera za suzbijanje pandemije morali i ograničiti svoj rad. Unatoč tome raste broj obrtnika u našoj županiji i obrtnici i na ovaj način dokazuju da su najžilaviji dio gospodarstva. Svaki obrtnik koji radi i opstaje unatoč brojnim problemima zaslužuje priznanje, a danas odajemo priznanje onima koji su se istaknuli te učinili puno za svoje obitelji, jedinstveni komorski sustav i za ukupno gospodarstvo“, istaknula je predsjednica Kovačić te zahvalila na suradnji i partnerskom odnosu Obrtničke komore i Koprivničko-križevačke županije, HGK ŽK Koprivnica, PORA-e i HZZZ-a.

Nagrađenima je čestitao i župan Koren, dodavši kako su priznanja motivacija za daljnji rad te je zahvalio svima koji na bilo koji način doprinose funkcioniranju gospodarskog sustava. Posebno je zahvalio županijskoj Obrtničkoj komori koja je Županiji dugogodišnji partner u svim gospodarskim aktivnostima, s naglaskom na organizaciju sajamskih događanja, što su, uz financijske potpore , važni alati za podršku poduzetništvu i obrtništvu.

Dodjela priznanja OK KKŽ 3„Vrijeme u kojemu živimo generalno je zahtjevno i izazovno za gospodarstvo, no obrtništvo je pokazao da je najžilaviji segment tog sustava. Broj obrtnika se povećao za 147 u jednoj godini, ukupno ih je 1.710 registrirano na području županije i to su doista zadovoljavajući podatci, ukoliko uzmemo u obzir i strukturu županijskog gospodarstva u kojoj dominiraju veliki gospodarski subjekti predvođeni Podravkom. Malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo imaju sve veći značaj, a svi vi koji ste ovdje nositelji ste tog gospodarskog segmenta i zapravo ste jedna velika obitelj koja odlično međusobno surađuje. Ono što mi možemo je kroz razne programe, potpore i mjere nastaviti pomagati obrtništvo i poduzetništvo, a ova će im priznanja biti poticaj da ustraju u svim naporima i izazovima. Čestitke svima na postignućima i rezultatima te vam želim mnogo zdravlja i uspjeha u radu, kako bismo zajedno, u pozitivnom gospodarskom ozračju, mogli nastaviti razvijati našu suradnju.“

Svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, predsjednici Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruženja obrtnika Đurđevac i Udruženja obrtnika Križevci te dobitnici priznanja.

Dobitnici Priznanja Hrvatske obrtničke komore su:

POVELJA ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

  1. Branko Pleadin
  2. Natalija Šironja, vlasnica frizerskog salona „Marija”
  3. Krešimir Krznarić, vlasnik obrta Pampa-tea
  4. Dražen Paša, vlasnik obrta PAŠA TRANS

PRIZNANJE ZA IZNIMAN DOPRINOS RAZVOJU OBRTNIŠTVA I UNAPRJEĐIVANJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

  1. Siniša Lalić, vlasnik obrta Plavi podrum
  2. Damir Krulić, vlasnik obrta Metaloplastika
  3. Krunoslav Gašparić, vlasnik obrta Gašparić

ZAHVALNICA ZA IZNIMAN DOPRINOS POTICANJU I UNAPRJEĐENJU RADA OBRTNIČKIH ASOCIJACIJA

  1. Nadica Zemun, vlasnica obrta Korner
  2. Mihaela Kalamiza, vlasnica obrta Čarobna heklica
  3. Ivana Vincek, vlasnica frizerskog salona Viva
  4. Ženska obrtnička ekipa Kuglačkog kluba Koprivnica

Dobitnici Priznanja Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije su:

PRIZNANJE ZA DOPRINOS RAZVOJU I PROMIDŽBI OBRTNIŠTVA

  1. Davor Popović, vlasnik obrta Tehnodiv-servis
  2. Alojz Horvat, vlasnik obrta Horvat
  3. Tihomir Pancer, vlasnik obrta Tihi
  4. Damir Golubić, vlasnik obrta Automehaničarska radionica

ZAHVALNICA ZA DOPRINOS RAZVITKU OBRTNIŠTVA I OBRTNIČKIH INSTITUCIJA

  1. Nadica Zemun, vlasnica obrta Korner
  2. Zdenko Antolčić, umirovljeni obrtnik iz Križevaca
  3. Anita Harambašić, vlasnica obrta Pušlek
  4. Zoran Jagušić, vlasnik mesarskog obrta Jagušić
  5. Mirko Paša, vlasnik elektro i vodoinstalaterskog obrta M.P.
  6. Zdravko Čorba, vlasnik obrta Autoremont i transport

NAGRADA OBRTNIK 2021. GODINE

  1. Marijan Hlebić, vlasnik obrta HLE-MAR

NAGRADA OBRTNICA 2021. GODINE

  1. Snježana Smolak, vlasnica obrta za čuvanje djece TOČKICA

POSEBNO PRIZNANJE ZA HUMANITARNI RAD

  1. Marijan Hlebić , vlasnik obrta HLE-MAR
  2. Ilija Zeko, vlasnik obrta Limarija Zeko
  3. Božidar Žeger, vlasnik obrta ŽGEY
  4. Dragutin Crnčić, vlasnik obrta Crnčić
  5. Ivan Jendrek, vlasnik poduzeća LIMIV TIM
  6. Anđelko Jakovljević, vlasnik obrta BIJA
  7. Branko Grubešić, vlasnik obrta Grubešić

Služba ureda župana


 

Pročitano 1582 puta