07.02.2022.

Uspostavljena online platforma za rezervaciju smještaja Amazon of Europe biciklističke staze

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Amazon of Europe Bike Trail

aoe web 4


Zajedno 15 partnera tijekom 41 mjeseca aktivno je radilo na provedbi projekta Amazon of Europe Bike Trail, koji je priveden kraju u listopadu 2021. godine. Uspostavljene su južna i sjeverna biciklistička ruta ukupne dužine 1.250 kilometara protežući se od Austrije, kroz Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku do Srbije. Biciklističke rute obuhvaćaju područje triju rijeka, Mure, Drave i Dunava, UNESCO-ovog rezervata biosfere, stoga je koncentracija usmjerena na prirodna bogatstva, ali i upoznavanje tradicije, kulture i gastronomije pojedinog područja.aoe web 1

Jedan od rezultata projekta je i uspostava platforme za online rezervaciju Amazon of Europe biciklističke staze putem web stranice aoebiketrail.com/hr/home-hr/. Klikom na „Rezerviraj“ odabire se staza, južna ili sjeverna, a potom slijedi ponuda aranžmana u trajanju od 3 ili 4 dana, tjedni odmor ili dvotjedna istraživačka avantura cijele rute. Također, web stranica Amazon of Europe sadrži informacije o najvažnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima uzduž rute, kao što su jezera Šoderica i Ješkovo, Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama, Đurđevački pijesci i Regionalni park Mura-Drava, uz najznačajnije znamenitosti pojedinog područja iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

aoe web 6Koprivničko-križevačka županija regionalni je koordinator i partner projekta. U prosincu 2020. godine dovršeno je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri dnevne etape S6 Prelog-Koprivnica, S7 Koprivnica-Đurđevac i S8 Đurđevac-Pitomača. Postavljen je 121 prometni znak, informativne table i odmorišta s prepoznatljivim obilježjima „Amazon of Europe“, koja će bicikliste usmjeravati uzduž rute. Projektom su okupljeni i pružatelji smještajnih usluga s područja županije, čijim sudjelovanjem je osigurana prezentiranost naše županije na online platformi za rezervaciju smještaja, ali i u promotivnim aktivnostima čiji je cilj privući zainteresiranost biciklista i aktivnih turista Zapadne Europe.

INFORMACIJE O PROJEKTU / PROJECT INFORMATION

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

aoe web 6Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

Služba ureda župana


Pročitano 752 puta