22.03.2022.

Župan sa suradnicima posjetio Općinu Rasinja

Obilazak Rasinja 4


Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Anom Mušlek boravio u posjetu Općini Rasinja gdje se sastao s načelnikom Danimirom Kolmanom, ravnateljem OŠ Andrije Palmovića Krunoslavom Belajem i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimirom Fajfarićem.

Tom su prilikom, u prisustvu izvođača radova, obišli radove na školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Adrije Palmovića koju Općina i Županija grade u sklopu županijskog programa izgradnje pet školskih sportskih dvorana.

Župan je izrazio zadovoljstvo radovima koji se odvijaju planiranom dinamikom te je dodao kako će dvorana omogućiti još kvalitetnije uvjete za učenike i nastavnike, kao i dati brojne mogućnosti za cijelu lokalnu zajednicu. Osim namjene za školske i sportske aktivnosti, bit će to moderan prostor koji će koristiti svi stanovnici Općine. Također je naglasio kako Općina i nadalje može računati na podršku i pomoć Županije i njezinih institucija u svim svojim aktivnostima.

Obilazak Rasinja 2Načelnik Kolman zahvalio je županu i Županiji na partnerstvu u svim projektima, a posebno u gradnji dvorane na koju je Općina dugo čekala, istaknuvši kako će to doprinijeti stvaranju još boljih uvjeta za sve mještane Rasinje i okolice.

Posjet Općini nastavljen je obilaskom župne crkve Našašća Sv. Križa, za čije je projekte zaštite i održavanja Županija u posljednje dvije godine izdvojila 40 tisuća kuna, kroz svoje programe brige o sakralnim objektima.

Nakon crkve Našašća Sv. Križa, obišlo se i dvorac Inkey, obzirom da je projekt revitalizacije kulturno-povijesnog kompleksa Inkey uključen u Razvojni sporazum za područje sjeverne Hrvatske, ukupno vrijedan preko 3 milijarde kuna. Podsjetimo, Županija je kupila dvorac kako bi spriječila daljnju devastaciju, revitalizirala ga i sačuvala za buduće naraštaje te ga planira povezati s okolnim turističkim sadržajima u konceptu razvoja kontinentalnog turizma.

Služba ureda župana


Pročitano 872 puta