25.03.2022.

Zamjenik Ljubić u Varaždinu prisustvovao 3. Susretu registriranih europskih talent točaka u Republici Hrvatskoj

521289ed4ae90519ecbe7129a9121af6 XL


U Varaždinu je danas održan 3. Susret registriranih europskih talent točaka u Republici Hrvatskoj kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Europska mreža za podršku darovitima, od danas je bogatija za 13 novih europskih talent točaka u Hrvatskoj. Njihovim predstavnicima, a riječ je o predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova te udrugama certifikati uručeni na svečanosti koja je organizirana povodom treće obljetnice kako Centri izvrsnosti Varaždinske županije djeluju kao jedini Europski Talent Centar u Hrvatskoj (ETC) u sklopu Europske mreže za podršku darovitima. Susretu je prisustvovala i voditeljica Europskog centra za darovite u Mađarskoj dr.sc. Csilla Fuszek, a u sklopu susreta održana je i svečana dodjela ECHA certifikata diplomantima 1. generacije RITHA Practitioner Croatia 2020 programa usavršavanja.

Sudionike je prigodnim govorom pozdravila i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, a obratili su se i pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, ravnatelj Uprave za potporu i unapređenje sustava odgoja i obrazovanja pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja Momir Karin i voditeljica Europskog centra za darovite u Mađarskoj Csilla Fuszek.

Održana su i predavanja o značaju rane identifikacije kreativno – produktivne darovitosti te o budućnosti obrazovanja kao i o budućnosti tržišta obrazovanja, a predstavljeni je i priručnik Trening kreativnog razmišljanja kroz igru te inovativne igre KREATKO.

Izvor: Varaždinska županija

Služba ureda župana

Pročitano 840 puta