31.03.2022.

U Molvama svečano potpisani ugovori o izgradnji Doma za starije osobe

Potpis ugovora Molve 13


Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su u Molvama prisustvovali svečanom potpisivanju ugovora kojim kreće realizacija projekta „Punina života“ čime će se unaprijediti socijalna infrastruktura na području Općine Molve. Projektni prijavitelji su Samostan Uznesenja BDM franjevaca konventualaca i Općina Molve te Koprivničko-križevačka županija kao projektni partner. „Izgradnjom i opremanjem objekta za pružanje cjelodnevnog boravka će se doprinijeti socijalnoj uključenosti i aktivnom starenju osoba koje, u kontekstu modernih vremena i rasipanja tradicionalne obitelji, prolaze kroz proces izolacije i doživljavaju osjećaj usamljenosti“, pojasnio je gvardijan i župnik Zdravko Tuba koji je potpisao ugovore s Krešimirom Habijancem ispred tvrtke Bistra koja će izvoditi radove te Vedranom Petrovićem ispred tvrtke Petgrad koja će pružiti uslugu nadzora.

Vrijednost projekta je 10,4 milijuna kuna, a sredstava su osigurana iz fonda Europske unije te kroz potpore Općine Molve i Županije, a radovi bi trebali biti dovršeni do lipnja iduće godine. Projekti duhovnog – pastoralnog centra Oaza Bezgrešne i Punina života posebna su prigoda da ova generacija, istaknuo je župnik Tuba, slijedeći pradjedovski put stvaranja onoga što je potrebno čovjeku, izgrađuje svijet po uzoru sv. Maksimilijana i primjerom pokaže da mislimo na duhovnu i tjelesnu dobrobit budućih pokoljenja našega hrvatskog naroda.

Potpis ugovora Molve 5quote desni 3Načelnik Općine Zdravko Ivančan koji je potpisivanju prisustvovao sa predsjednikom Općinskog vijeća Zdravkom Tubom, dodao je da će projekt omogućiti mještanima treće dobi da borave u Centru uz crkvu te da koriste razne društvene sadržaje i sudjeluju u različitim aktivnostima, kao što je i vrt koji će im poslužiti za uzgoj cvijeća, povrća i ljekovitog bilja. „Za projekt Doma kupili smo zemljište, izradili projektnu dokumentaciju i prijavili projekt za potporu iz fonda Europske unije. S ovim projektom ćemo znatno poboljšati kvalitetu života starijih mještana. Zahvaljujem županu Darku Korenu i Županiji na podršci u projektu“, naglasio je načelnik.

Prigodnim riječima se obratio i župan Koren koji je istaknuo važnost brige za osobe starije životne dobi koje su često prepuštene same sebi. quote desni 3„Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno u sinergiji ključnih dionika provoditi kvalitetnu socijalnu politiku. Čestitam svima koji sudjeluju, uvjeren sam kako će novi prostori koji će se izgraditi i sadržaji koji će biti na raspolaganju starijim osobama biti od velikog značaja i što je najvažnije, pokazati im da nisu sami i da na nas mogu računati. Županija će biti i dalje podrška kao i do sada“, zaključio je župan.

Krešimir Habijanec je na kraju prisutnima prezentirao tehničke karakteristike objekta kazavši kako će sve biti izgrađeno u skladu s visokim standardima. Po završetku potpisivanja ugovora, župan i zamjenik župana su u prisustvu općinskog vodstva obišli i umjetnike koji u prostorima Općine povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa oslikavaju pisanicu u maniri naivnog slikarstva.

Služba ureda župana


Pročitano 914 puta