31.03.2022.

Župan i predstavnici HGK ŽK Koprivnica posjetili tvrtku Dergez d.o.o.

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost
Tvrtku Dergez pratimo jako dugo i veselimo se svim poslovnim uspjesima i kontinuiranom razvoju koji je itekako vidljiv kroz godine, a sve zahvaljujući dobrom upravljanju i poslovnim odlukama. Obiteljska komponenta i sklad koji imate su sigurno doprinijeli uspjehu - kazao je župan Koren

Obilazak Dergez d.o.o 1


Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su sa suradnicima i predstavnicima HGK ŽK Koprivnica posjetili tvrtku Dergez d.o.o., iznimno uspješnu obiteljsku tvrtku u sklopu koje posluju trgovina Dergez i pekara Dergez, širom županije poznati poslovni brendovi koji već dugi niz godina stoje na usluzi kupcima i potrošačima pekarskih proizvoda i slastica. Obilazak tvrtke je započeo u Ferdinandovcu u prostorima Uprave maloprodajnog segmenta tvrtke gdje je župana i goste dočekao vlasnik i direktor tvrtke Stjepan Dergez sa članovima obitelji i suradnicima te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Obilazak Dergez d.o.o 13quote desni 3Uz zahvalu na dolasku, direktor Dergez je predstavio poslovne procese i ustroj tvrtke koja je registrirana 1997. godine, a danas zapošljava ukupno 250 ljudi te u svojem portfelju osim proizvodnih pogona ima i 22 trgovine u maloprodaji. „Svakog dana proizvodimo od osam do 10 tona pekarskih proizvoda koje plasiramo na više od 200 lokacija u pet županija, a zapošljavamo i 133 djelatnika u maloprodaji. Počeli smo pred 25 godina kao mala obiteljska tvrtka, no uspjeli smo velikim radom i odricanjem razviti se u gospodarski subjekt koji po svojim gabaritima spada u srednje tvrtke s tendencijom još većeg rasta i širenja. Planiramo novo proširenje i izgradnju proizvodnih pogona, a riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Prepoznati smo po kvaliteti i visokom standardu te sam uvjeren da ćemo kroz to ulaganje optimizirati poslovne procese, povećati produktivnost u proizvodnji, očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti nove djelatnike“, kazao je Dergez te zahvalio Općini Ferdinandovac, Županiji i HGK ŽK Koprivnica na podršci kroz godine.

Obilazak Dergez d.o.o 16quote desni 3Čestitku na poslovnim rezultatima uputio je župan Koren koji je istaknuo značaj i doprinos tvrtke u županijskom gospodarstvu. „Tvrtku Dergez pratimo jako dugo i veselimo se svim poslovnim uspjesima i kontinuiranom razvoju koji je itekako vidljiv kroz godine, a sve zahvaljujući dobrom upravljanju i poslovnim odlukama. Obiteljska komponenta i sklad koji imate su sigurno doprinijeli uspjehu na što ste nadogradili i kompetentne vanjske suradnike. Na taj ste način stvorili sustav koji garantira dugovječnost i odlične rezultate, a samim time jačate i cjelokupno gospodarstvo županije, pogotovo s ovako respektabilnim brojem zaposlenih. Želimo vam da i dalje rastete i razvijate se te da investicije koje planirate uspješno realizirate“, naglasio je župan te na kraju podsjetio kako je tvrtka 2010. godine dobila i Nagradu Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u radu.

quote desni 3Načelnik Maletić je dodao kako velik broj osoba iz Ferdinandovca radi u poslovnom sustavu tvrtke Dergez koja stalno pokazuje da je društveno odgovorna tvrtka i velik gospodarski zamašnjak čitavog kraja. „Svaka bi jedinica lokalne samouprave bila sretna kad bi imala ovakvu tvrtku koja financijski pomaže i rad civilnog društva te uvelike kreira život na našem području. Obiteljska ste tvrtka u kojoj vlada razumijevanje i stručnost te ste pravi primjer kako bi tvrtke vašeg profila trebale izgledati“, rekao je načelnik Maletić.

Obilazak Dergez d.o.o 44quote desni 3Predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj sa suradnicom Renatom Lohajner je čestitao na uspjesima napomenuvši kako je Stjepan Dergez istaknuti član Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica koje je tvrtki za brojne uspjehe dodijelilo i nagradu „Zlatna kuna“, priznanje za uspješno poslovanje i ostvarene rezultate. „Malo je ovakvih tvrtki s jakim obiteljskim vezama koje igraju tako značajnu ulogu. Drago nam je da i mi sa svoje strane možemo pomoći te da kroz Komoru možete pronaći korisne usluge koje vam pomažu u poslovanju“, kazao je Vitelj nakon čega je Renata Lohajner predstavila sve pogodnosti koje se novom organizacijom HGK nude gospodarstvenicima.

Obilazak Dergez d.o.o 27Nakon upoznavanja s prostorima Uprave tvrtke u Ferdinandovcu, županijska se delegacija u kojoj su uz župana i predstavnike HGK ŽK Koprivnica bili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, uputila prema Podravskim Sesvetama gdje je smješten pekarski proizvodni pogon u kojem se spremaju ručno rađeni kolači te veliki asortiman kruha i peciva čija se receptura naslanja na tradiciju podravskog kraja.

U proizvodnim pogonima predstavljeni su tehnološki i logistički procesi, a gosti su imali prilike vidjeti i ručnu pripremu proizvoda u pekari te pripremu slastica u slastičarni. Direktor Dergez je na kraju predstavio i plan novog proizvodnog pogona koji će uvelike olakšati daljnje poslovanje tvrtke.

Spomenimo i kako je tvrtka dobtnik Nagrade Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u 2010. godini.

Služba ureda župana


Pročitano 1216 puta