01.04.2022.

Savez Alpe Jadran najavio Javni poziv za sufinanciranje projekata

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Savez Alpe Jadran

slika1


Nakon preuzimanja predsjedanja austrijske savezne države Štajerske, održan je prvi radni sastanak Upravnog odbora regija članica Saveza Alpe Jadran, na kojem su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije. Na sastanku su definirane nadolazeće aktivnosti vezane uz objavu Javnog poziva za sufinanciranje projekata, prezentirani financijski pokazatelji te potrebni koraci za proširenje Saveza.

Na održanoj  sjednici Vijeća Saveza Alpe Jadra ranije ovog mjeseca u Varaždinu, jednoglasnom odlukom je Zagrebačka županija postala stalna članica, dok Turistička zajednica Zagrebačke županije pridruženi član Saveza. Kako bi se granice Saveza i nadalje širile, razgovaralo se je o prijedlogu pridruživanja Autonomne Pokrajine Vojvodine. Također, naglašen je interes za aktivnijom suradnjom s regijama Zapadnog Balkana i Sjeverne Italije kroz zajedničke projekte.

slika 5Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran biti će objavljen 15. travnja i trajati će do kraja svibnja, dok će drugi Poziv biti objavljen u jesen 2022. godine. Na radnom sastanku dogovorene su izmjene prijavnog obrasca koji će biti pojednostavljen, ujedno i olakšan za prijavitelje projektnih prijedloga, dok će u evaluacijskom procesu više bodova se dodijeliti broju partnera s područja regija izvan Saveza Alpe Jadran kako bi se potaknula još veća prekogranična suradnja.

Zainteresirani prijavitelji moći će svoj projektni prijedlog prijaviti putem nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP) koje obuhvaćaju sljedeća područja: Umjetnost i kultura, Prevencija nepogoda, Gospodarstvo, Energija i okoliš, Jednake mogućnosti, Europa, Zdravstvo, Inkluzija, Cjeloživotno učenje, Ruralni razvoj i etnička baština, Sport i Turizam.

Organizacije civilnog društva koje ostvare financiranje svojih projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran u okviru Tematske koordinacijske točke (TCP) Ruralni razvoj i etnička baština koja je u nadležnosti Koprivničko-križevačke županije, u mogućnosti su ostvariti i sufinanciranje od strane Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana


 

Pročitano 1343 puta