01.04.2022.

Sastanak projektnog tima projekta “Novi početak”

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Novi početak

LOGO Novi pocetakU prostorima Županijske uprave danas je održan novi sastanak projektnog tima projekta Novi početak, kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ.

Na sastanku se razgovaralo o tekućim i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja. Razgovaralo se i o tijeku radova na obnovi zgrade buduće sigurne kuće te je utvrđeno da se isti odvijaju prema planu, a trebali bi završiti najkasnije do sredine srpnja. Dogovarani su i detalji oko predstojeće procedure nabave opreme i namještaja za sigurnu kuću, čime bi ona mogla bi biti stavljena u funkciju, a što se očekuje u jesen ove godine.

Također je bilo riječui i o tijeku financiranja, potrebama za budućim preraspodjelama projekta te nadolazećim izvještajima, a zaključak je kako se sve odvija prema planiranoj dinamici.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

potpis clanak 768x295 1 1 300x115 1Služba ureda župana

Pročitano 956 puta