02.04.2022.

Svečano proslavljena 70. obljetnica Auto moto kluba “Križevci”

hak 70 hak 169


Svečanom sjednicom Skupštine jučer je proslavljena 70. obljetnica Auto moto kluba “Križevci”. Proslavi su, uz broje druge uzvanike, prisustvovali i župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Sabora RH i saborski zastupnik Darko Sobota, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i zamjenik Danijel Šaško, predsjednik HAK-a Slavko Tušek, glavni tajnik HAK-a Željko Mijatović, predsjednik Nadzornog odbora Centra za vozila Hrvatske Davorin Pavlović, predsjednik Uprave Centra za vozila Hrvatske Goran Pejić, general pukovnik u mirovini i počasni građanin Koprivničko-križevačke županije Mladen Markač te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva prometa, mora i infrastrukture.

hak 70 hak 99Predsjednik Auto moto kluba “Križevci” Stjepan Krpanić zahvalio je svima na dolasku, istaknuvši kako su zaljubljenici u auto moto sport osnovali Auto moto klub Križevci s ciljem obučavanja građana za upravljanjem motornim vozilima i prometnim propisima. Nakon toga je djelovanja Kluba kroz povijest prikazano u filmu, a zatim je predsjednik HAK-a Slavko Tušek govorio o uspješnoj suradnji HAK-a i Auto moto kluba “Križevci”.

Župan je istaknuo održavanje moto utrke kao jednog od najznačajnijih županijskih sportskih događaja te dodao:
quote desni 3„Ovo je jedna od institucija Grada Križevaca. U filmu smo vidjeli punu širinu djelovanja Kluba, a to potvrđuje da je ukorijenjen u cjelokupnom životu Grada. Ne postoji nitko tko ovdje živi, a da nije imao doticaj s Klubom.“

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn naglasio je velik utjecaj Auto moto kluba na živote građana kroz stanicu za tehnički pregled, auto školu, radionicu i sve ostale aktivnosti koje provode.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak uputio je čestitke i u ime ministrice Nikoline Brnjac te kazao kako je ovo prilika kada se prisjećamo svih generacija koje su bile dio Auto moto kluba Križevci.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Darko Sobota također je čestitao veliki jubilej, uz riječi: „Film koji smo vidjeli podsjetio nas je na svu važnost postojanja Auto moto kluba “Križevci”, ne samo u odgoju vozača, već i u razvoju križevačkog kraja, kao i cijele Koprivničko-križevačke županije. Ujedno je dodao kako će Hrvatski sabor i nadalje biti pokrovitelj moto utrke u Križevcima.

Predsjednik Stjepan Krpanić i tajnik Kluba Stjepan Peršin zatim su dodijelili brojne nagrade i priznanja za dugogodišnju suradnju institucijama, tvrtkama i pojedincima, između ostalih, i županu Korenu.

Svečanoj atmosferi doprinijele su članice Križevačke djevojačke straže i Križevačke mažoretkinje.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Prigorski.hr


Pročitano 1493 puta