22.04.2022.

Župan Koren prisustvovao svečanom obilježavanju Dana grada Đurđevca

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 1272


Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u Domu kulture obilježen Dan grada Đurđevca i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika svetog Jurja. Svečana sjednica bila je središnji događaj proslave, uz brojne druge manifestacije, a uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su joj župan Darko Koren i pročelnik Upravo odjela za gospodarstvo Marijan Štimac.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković osvrnuo se na realizirane i planirane investicije, a gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je:

quote desni 3Cilj nam je još snažniji i brži razvoj grada i za novo programsko razdoblje potpora iz fondova Europske unije imamo spremno 20 projekata vrijednih 200 milijuna kuna. Ulagali smo i u obrazovni sustav, a najnoviji dodatak je otvaranje preddiplomskog studija računarstva i informatike na kojem imamo 40 studenata, budućih programera.

Župan je gradskom vodstvu i građanima čestitao Dan Đurđevca, uz pohvale na vidljivom napretku u razvoju ovog kraja.

quote desni 3Sve naše sredine razvijaju se primjerenom dinamikom i to nas doista veseli. Ova đurđevačka priča zaista je lijepa, a razlog tome je zasigurno startna pozicija, ali i uloženi angažman, trud i energija koji su donijeli ove rezultate. Vjerujem da će suradnja Grada i Županije u nadolazećem razdoblju biti na još većoj razini, na korist naših građana. Naše dobre namjere usmjerene su razvoju Đurđevca i dobrobiti ovog prostora na kojemu se mnogo napravilo. Svoj doprinos tome dala je i Županija, a spomenimo kako nas očekuje dovršetak projekta Centra kompetentnosti koji će dati novi zamah modernizaciji strukovnog obrazovanja. Znatno se ulagalo i kvalitetu te veću dostupnost zdravstvene zaštite na đurđevačkom području, a unatoč svim investicijama, postoji još mnogo prostora za daljnji napredak i suradnju. Iskreno i od srca čestitam vam na realiziranim projektima te vam želim puno zdravlja i uspjeha u vašim planovima“, dodao je župan.

IMG 1313Prigodnim su se govorima obratili načelnik Općine Drnje Petar Dombaj, saborski zastupnik Dario Hrebak, ujedno i gradonačelnik Bjelovara, te saborski zastupnik Damir Bajs.

Nakon govora i glazbenog programa, dodijeljena su javna priznanja. Božica Jelušić proglašena je počasnom građankom Đurđevca, dok su zlatne plakete Sveti Juraj dobili Kristinka Štefan, Katarina Birta i Ivan Kolarić. Ovogodišnja nagrada za životno djelo pripala je Marti Kolar, a povelje Grada Đurđevca dobili su Gradsko kazalište Đurđevac, Ivana Hadžija, Turističko-ugostiteljski kompleks „Japin Breg“, Mato Patačko, Tomislav Raptavi, Vladimir Štefanić i Darko Piškorec.

 

Služba ureda župana


 

Pročitano 1419 puta