28.04.2022.

Održan susret s delegacijom austrijskih gospodarstvenika

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Gospodarstvo i komunalna djelatnost

Sastanak Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu 14


U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica danas je održan susret s delegacijom austrijskih gospodarstvenika na temu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren sa suradnicima. Susret je organizirao Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu ispred kojeg se obratila  direktorica i savjetnica za trgovinske odnose Sonja Holocher-Ertl koja je zahvalila na gostoprimstvu te naglasila potrebu za još snažnijim povezivanjem Županije i Grada te gospodarstvenika s austrijskim gospodarstvom.

Župan Koren je podržao inicijativu te predstavio gospodarske posebnosti Županije i projekte koji se trenutno provode na području županije, naglasivši kako je u tijeku realizacija kapitalnih investicija u iznosu preko 5,2 milijarde kuna. Uz srdačnu dobrodošlicu gostima iz Austrije, poželio je uspješan sastanak i razgovor uz razmjenu iskustva stručnjaka koji se bave zbrinjavanjem i gospodarenjem otpada.

Ispred Grada Koprivnice susretu je prisustvovao pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek koji je predstavio ključne projekte na području grada Koprivnice naglasivši okrenutost grada prema održivom razvoju.

Sastanak Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu 4Gostima iz Austrije su potom predstavnici RCGO Piškornica prezentirali projekt izgradnje modernog Centra kojim će se riješiti jedno od temeljnih pitanja suvremenog društva, a to je zbrinjavanje otpada i kojim će se uspostaviti cjeloviti i funkcionalan sustav prema najvišim standardima.

Sastanku su prisustvovali i pročelnica Ureda župana Melita Ivančić, predstavnica HGK ŽK Koprivnica Renata Lohajner, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te predstavnici Komunalca i Koprivničkih voda. Nakon susreta u Koprivnici, austrijska delegacija je nastavila posjet u Križevcima gdje su posjetili  Razvojni centar i tehnološki park, odlagalište otpada i reciklažno dvorište te se susreli s  gradonačelnikom Mariom Rajnom i suradnicima.

Služba ureda župana


Pročitano 1352 puta