29.04.2022.

Predstavnici srednjih škola i Županije sastali se s ravnateljem Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

IMG 1416


Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su u prostorijama Županijske uprave održali radni sastanak s ravnateljima srednjih škola kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija te ravnateljem Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Vinkom Filipovićem.

U prvom dijelu sastanka gdje su bili prisutni samo ravnatelji županijskih srednjih škola bilo je riječi o promociji ovogodišnjih upisa u srednje škole. Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. trenutno je u postupku e-Savjetovanja, a njome se utvrđuje postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci. Uz klasične oblike promocije (prezentacije po osnovnim školama), planira se i prezentacija škola i zanimanja na gradskim trgovima u sva tri županijska grada – Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a na sastanku su dogovoreni detalji oko organizacije takvih aktivnosti. Također se planira predstavljanje srednjih škola putem medija, a po treći put će se izraditi i Vodič kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije s relevantnim informacijama za učenike i roditelje.

IMG 1422U drugom dijelu sastanka, ravnateljima se pridružio i ravnatelj Filipović koji je okupljenima prezentirao i analizirao rezultate državne mature prošle godine za našu županije. U usporedbi s državnom razinom u obveznim i najzastupljenijim izbornim predmetima, kazao je kako se županijske škole nalaze u državnom prosjeku što se tiče polaganja mature.

Župan je ravnatelju Filipoviću zahvalio na dolasku te pozdravio inicijativu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja da komunicira s osnivačima po pitanju državne mature, a raspravu s ravnateljima ocijenio je iznimno korisnom za daljnji razvoj obrazovnog sustava. Zaključio je kako svi zajednički težimo tome da se rezultati naših učenika podignu na još višu razinu, a ujedno je predstavio i trenutne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području županije, primjerice izgradnju pet školskih sportskih dvorana u općinama i županijskog Centra kompetentnosti, čime će se još više unaprijediti materijalni i kadrovski uvjeti u školstvu.

Ravnatelj Filipović još je govorio o probnim ispitima za treće i četvrte razrede srednjih škola te je zahvalio županu i suradnicima na gostoprimstvu, kao i ravnateljima te svima koji su bili uključeni u pripremu i provedbu ispita državne mature.

 Služba ureda župana


 

Pročitano 751 puta