30.04.2022.

Najuspješniji sportaši grada Križevaca u prošloj godini primili priznanja

img 1178


U Turističko informativnom centru u Križevcima, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Križevci, proglašeni su najbolji sportaši, ekipe i sportski djelatnici u 2021. godini, a događanju su prisustvovali i župan Darko Koren te tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko.

Okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Križevci Branislav Pengov koji je napomenuo kako smo svi svjedoci značajnih ulaganja Grada Križevaca u sportsku infrastrukturu, a pohvalio je i ulaganja Koprivničko-križevačke županije u izgradnju školsko-sportskih dvorana na području Općine Sveti Ivan Žabno i Općine Sveti Petar Orehovec.

Uime Grada Križevaca čestitke nagrađenima uputio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel:

quote desni 3Želim čestitati svima koji ste prošle godine uspjeli se othrvati različitim ograničenjima prvenstveno zbog epidemioloških mjera koje su vas sprječavale da trenirate u obliku i u obimu kako ste inače trenirali. Međutim to vas nije spriječilo da postignute uspjehe.“

Župan je u svom govoru naglasio važnost sporta: img 1084

quote desni 3„Županija vrednuje sport kao izuzetno važnu komponentu društvenog života. U 2022. naš smo proračun za sport povećali sa 1,6 na preko 2 milijuna kuna. Također je važno spomenuti izgradnju sportske infrastrukture jer se u ovom trenutku gradi pet školskih sportskih dvorana na području županije, a dvije su u općinama na križevačkom području.“ 

Brojne aktivnosti Zajednice sportskih udruga potom je predstavio predsjednik Branislav Pengov nakon čega je uslijedilo svečano uručenje priznanja.

Najuspješnijom perspektivnim sportašem proglašen je Karlo Sačarić iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“ Križevci. Najuspješnija sportašica i sportaš su Veronika Drljačić iz Atletskog kluba Križevci i Domagoj Krulić iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“ Križevci. Titulu najuspješnije muške perspektivne sportske ekipe odnijela je kadetska ekipa Streljačkog kluba “Križevci 1252“, dok je najuspješniji muški sportski klub grada Križevaca Motociklistički klub Križevci – Brzinci. Najuspješnijim sportskim trenerom grada Križevaca u 2021. godini proglašen je Dragutin Sačarić iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“ Križevci, a zaslužnim sportskim djelatnikom grada Križevaca proglašen je Tomislav Maslić iz Košarkaškog kluba „Radnik“ Križevci.

U sklopu svečanosti dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u prošloj godini i to Matiji Udvariju i Filipu Srbljinoviću iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“, Matiji Berendu iz Boksačkog kluba Ronin Križevci, potom Hrvoju Kašiku, Petru Kuzmiću, Marceli Gudić te Tihomiru Gudiću iz Atletskog kluba Križevci.

Zahvalu na primljenom priznanja u ime nagrađenih uputio je Tomislav Maslić, dobitnik priznanja za zaslužnog sportskog djelatnika. Ovu svečanost svojim nastupom obogatio je Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige sa svojim profesorom Igorom Kudeljnjakom, kao i članice Križevačke djevojačke straže.

Izvor: Grad Križevci


Pročitano 990 puta