30.04.2022.

Prva smotra vatrogasnih vozila i opreme okupila brojne vatrogasce i građane

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Zaštita i spašavanje

IMG 2054


Na prostoru Sajmišta u Koprivnici danas je održana 1. smotra vatrogasnih vozila i opreme s područja Koprivničko-križevačke županije, u organizaciji županijske Vatrogasne zajednice. Podršku vatrogascima pružili su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić, kao i gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić s sa suradnicima, glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan, brojni profesionalni i dobrovoljni vatrogasci i građani. 

Okupljene je prvo pozdravio zapovjednik VZ KKŽ Habijan koji je izrazio zadovoljstvo održavanjem 1. smotre te dodao kako se okupio impozantan broj vozila, njih 30-tak, kao i druge opreme, a sve je nabavljeno posljednjih godina u suradnji države, Županije i općina. 

IMG 1854

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković uputio je čestitke Županiji i županijskoj Zajednici te kazao kako mogu biti ponosni na svoje vatrogasce, dodavši: IMG 1862

quote desni 3Pohvaljujem suradnju na svim razinama te mogu reći kako je u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u tijeku priprema natječaja za opremu i vozila. Vašu Županiju očekuje 4 ili 5 vozila za šumske terene, ovisno o sredstvima, što će zasigurno poslužiti prilikom intervencija, čije povećanje bilježim. Nastavite s ovakvim sjajnim radom i čestitam Vam blagdan sv. Florijana koji ćemo proslaviti 4. svibnja.

Pozdrave vatrogascima uputio je i župan, nazvavši ih najbrojnijom obitelji u našoj županiji.

IMG 1874

quote desni 3Vozila i oprema koji su danas predstavljeni izgledaju doista impresivno, što dovoljno govori koliko je snažno vatrogastvo u našoj županiji. Naravno, za to je potrebno mnogo preduvjeta za, a najvažnije su dvije glavne sastavnice – entuzijazam i ljubav, koje svaki pripadnik sustava vatrogastva nosi u sebi. Mi kao županija imamo zadaću podržavati vas u svim aktivnostima, a to činimo kako najbolje možemo, predvođeni Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Ponosni smo što spadamo među najvatrogasnije županije u Hrvatskoj, a iza rezultata vašeg rada stoji mnogo uloženog rada, truda, hrabrosti i predanosti. Posljednjih godina mnogo ste se puta iskazali u kriznim situacijama, zajedno s drugim žurnim službama, te iznova dokazali kako se višestruko isplati svaka uložena kuna i minuta. I nadalje ćemo vas podržavati te vam od srca hvala na svemu što činite za našu sigurnost“, istaknuo je župan te vatrogascima čestitao blagdan svetog Florijana, uz želje za što manje intervencija.

Župan i suradnici, u pratnji ostalih gostiju, zatim su obišli vatrogasce te razgledali njihova vozila i opremu, poželjevši im mnogo uspjeha u radu.

Spomenimo kako su predstavljena vozila, čamci i oprema javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnica, Križevci i Đurđevac, VZ KKŽ te dobrovoljnih vatrogasnih društava Legrad, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Koprivnički Bregi, Sigetec, Torčec, Virje, Rakitnica, Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Rasinja, Novigrad Podravski, Koprivnica i Gola. Brojni građani, a posebno djeca, uživali su u prikazu opremljenosti vatrogasnih organizacija i prezentaciji sustava unapređenja zaštite od požara.

Vatrogasni sustav predstavlja najznačajniji operativni kapacitet i temelj županijskog sustava zaštite i spašavanja, a Županija kontinuiranim ulaganjima pomaže rad vatrogasaca, osigurava modernizaciju opreme te organizaciju natjecanja i vježbi. Samo je ove godine za vatrogastvo izdvojeno 960 tisuća kuna, a dugogodišnja podrška zahvala je svim vatrogascima u obavljanju ove humane profesije koja ulijeva veliku sigurnost stanovnicima naše županije.

Služba ureda župana


Pročitano 1612 puta