02.05.2022.

Općina Novo Virje svečano proslavila svoj Dan

Objavljeno u kategorijama: Novosti

40


Uz bogat program i svečanu sjednicu Općinskog vijeća, Novo Virje proslavilo je Dan općine. Svečanoj sjednici prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, kao i brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave, članovi Županijske skupštine, PORA-e regionalne razvojne agencije KKŽ te drugi uzvanici.

Uvodno se obratila predsjednica Općinskog vijeća Katarina Kozarić Šabarić, a zatim je načelnik Općine Mirko Remetović govorio o provedenim aktivnostima.

IMG 20220502 WA0007quote desni 3„Veseli nas što smo kraju priveli projekt mobilnog reciklažnog dvorišta, a značajno smo ulagali i u infrastrukturu u dječjem vrtiću i školama te sufinanciramo srednjoškolce i studente. Pomažemo mladim obiteljima, s partnerskim općinama provodim program Zaželi, a u suradnji s Klubom Mariška omogućavamo usluge pomoći u kući naše umirovljenike. Što se tiče planova, krećemo s obnovom vatrogasnih domova i izletišta Čarda, u tijeku je i projektiranje prometne i sportske infrastrukture. Svi naši projekti imaju za cilj poboljšanje uvjeta života u našem mjestu“, naglasio je načelnik Remetović te istaknuo odličnu suradnju s Koprivničko-križevačkom županijom koja uvelike pomaže podizanje standarda života mještana. Naime, kroz program kapitalne pomoći za ravnomjeran razvoj, Županija je prošle godine osigurala 200 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstane ceste na području Općine, kao i 200 tisuća kuna za promjenu krovišta na našoj Područnoj školi Drenovica, čime će se djeci i učiteljima omogućiti bolji uvjeti.


Župan Koren se priključio čestitkama povodom Dana Općine istaknuvši važnost ravnomjernog razvoja svih krajeva Koprivničko-križevačke županije, posebice onih koji su zbog svoje prostorne i demografske ograničenosti slabije razvijene.


IMG 20220502 WA0011quote desni 3Županija je jako, onoliko koliko su jake i manje sredine koje imaju ograničene resurse i zbog toga kroz poticanje ravnomjernog razvoja, programe i sredstva financijske pomoći, nastojimo sudjelovati u kreiranju boljih uvjeta za život stanovnika. Tu svako spadaju i ulaganja u prometnu infrastrukturu i obrazovanje na vašem području, a vjerujem da će takvih projekata biti i više u razdoblju koje je pred nama. Mnogo ste ostvarili u ovom kratkom razdoblju mandata, a to je garancija da će se općina i dalje razvijati.  Hvala načelniku na dobroj i otvorenoj komunikaciji, u Županiji, našoj Razvojnoj agenciji i stručnim službama imate podršku i partnere“, istaknuo je župan Koren.

Uzvanicima su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, u ime načelnika općina Vjekoslav Maletić načelnik Općine Ferdinandovac te Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola. U sklopu svečanosti dodijeljen je prigodni poklon generalu Mladenu Markaču, počasnom mještaninu i heroju Domovinskog rata koji je zahvalio na umjetničkom djelu i svim stanovnicima čestitao Dan općine. Svečanost su uveličale članice KUD-a Širine svojim glazbenim programom.

Spomenimo i kako proslava Dana Općine traje do 8. svibnja, a za građane su organizirane brojne zanimljive aktivnosti.

Izvor fotografija: KKŽ, podravski.hr


Služba ureda župana


Pročitano 1639 puta