03.05.2022.

Predstavljene dječje rukotvorine na XI. županijskoj smotri učeničkih zadruga KKŽ

skolske zadruge 34


Povodom proslave Dana Općine Rasinja danas se u Osnovnoj školi Andrije Palmovića održava XI. županijska smotra učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije. Podršku mladim zadrugarima pružio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je uz ravnatelja škole Krunoslava Belaja i načelnika Općine Danimira Kolmana obišao izložbene prostore.

Zamjenik Ljubić učenicima je čestitao na kreativnosti i trudu koje su uložili predstavljanje svojih rukotvorina te ih pohvalio na njegovanju zadrugarstva, a prigodnim se riječima obratio i voditelj podružnice Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva Krunoslav Havaić. Čestitke na ovoj vrijednoj tradiciji uputili su i ravnatelj Belaj, ujedno i predsjednik Provedbenog povjerenstva, te načelnik Kolman.

Na županijskoj smotri sudjelovalo je ukupno deset učeničkih zadruga, a između ostalog, moglo se vidjeti kozmetičke preparate, svijeće, glinene skulpture, slike od cvijeća, nakit, kolače, ukrase od pletiva i slično.

Radom u učeničkim zadrugama usvajaju se radne navike i poduzetničke vještine, odgovornost, inovativnost te suradnja. Doprinos je to prijenosu znanja iz nastave u praktične djelatnosti, potiče se samostalno istraživačko učenje, a učenici razvijaju i ljubav prema prirodi i zaštiti okoliša.

Služba ureda župana


Pročitano 2375 puta