03.05.2022.

Župan i suradnici prisustvovali svečanoj sjednici povodom Dana općine Rasinja

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 2525


Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine Rasinja.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić koji je zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu te istaknuo kapitalne projekte – izgradnju školsko sportske dvorane i aglomeraciju, koji se trenutno provode na području općine, kao i budući projekt revitalizacije dvorca Inkey, kao ključne elemente za daljnji razvoj općine.   

IMG 2459Načelnik Općine Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana, dodavši kako unatoč skromnijem proračunu, uspijevaju uz pomoć Županije, države i Europske unije realizirati brojne investicije. Kako je istaknuo nabrajajući brojne projekte koji su se realizirali, suradnja koju Općina ima sa Županijom je na izuzetno visokom nivou, a proteže se od partnerstva na projektima u obrazovanju, prometnoj i komunalnoj infrastrukturi pa sve do planiranja turističke revitalizacije dvorca Inkey koji bi trebao postati dragulj kontinentalnog turizma u budućnosti.    

Župan je uputio čestitke svim stanovnicima, članovima Općinskog vijeća i vodstvu Općine, izrazivši zadovoljstvo brojim projektima koji se provode na području općine, ali i zajedništvu koje je jedino garancija uspjeha i daljnjeg razvoja.

quote desni 3quote desni 3„Kad se osvrnemo na realizirano unazad godinu dana imamo što vidjeti. Drago nam je što je u većini spomenutih projekata prisutna i Županija, bilo da financiramo i sufinanciramo projekte ili da sudjelujemo kao partneri. Rasinja je ogledan primjer kako bi općine trebale djelovati, posebice jer su financijska sredstva kojima raspolaže manja. Zajedno ćemo napraviti reprezentativnu dvoranu koja će služiti onima koji su školi, ali i onima koji će je koristiti u slobodno vrijeme. Puno je događanja, udruga, klubova, svi će moći koristiti dvoranu za svoje potrebe i siguran sam da će doprinijeti očuvanju sredine i dati garanciju ljudima da ostanu ovdje živjeti. Dvorac Inkey je vrlo složen projekt, za prvi dio projekta smo dobili građevinsku dozvolu i to je značajan korak da iduće godine kada se otvore europski fondovi u dijelu zaštite kulturne baštine apliciramo na natječaje. Radujem se svim uspjesima kojima ovdje svjedočimo, i na kraju svima čestitam Dan općine“, zaključio je župan Koren.   

U ime predstavnika jedinica lokalne samouprave obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je prigodnim riječima pohvalio Općinu na napretku koji je postigla i pozvao na zajedništvo. Svečanosti je prisustvovao i saborski zastupnik Predrag Štromar koji je u prigodnom govoru uputio čestitke i pohvalio rad općinskog vodstva te naglasio kako stoji na raspolaganju za svaku vrste pomoći.

IMG 2616Spomenimo i kako je Udruga vinograda i voćara Grozdek iz Subotice Podravske u sklopu proslave Dana općine organizirala ocjenjivanje vina. Komisija je 10 uzoraka dodijelila zlatnu medalju, 25 uzoraka srebrnu te dva uzorka brončanu medalju. Predsjednik Komisije Josip Mađarić dobitnicima je uručio priznanja za zlatna vina te šampiona izložbe. U sklopu svečane sjednice dodijeljena su i javna priznanja Općine zaslužnim pojedincima i udrugama, a u glazbenom dijelu programa nastupili su pjevački zbor Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja te pjevač Erik Vidović.

Svečanoj sjednici su uz govornike, dobitnike priznanja, članice i članove Općinskog vijeća prisustvovali i pročelnik županijskog UO za financije, proračun i javnu nabavu  Darko Masnec, predstavnici jedinica lokalne samouprave, županijskih ustanova, vjerskih zajednica te brojni drugi uzvanici. 

Služba ureda župana


Pročitano 1278 puta