05.05.2022.

Telemach Dan sporta u Koprivnici okupio brojne školarce

Telemach igre mladih 1


Na prostoru sportskog igrališta Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici danas je održan Telemach Dan sporta u sklopu 26. Plazma sportskih igara mladih koje kroz sportske discipline potiču druženje djece i mladih te usvajanje zdravih životnih navika.

Telemach igre mladih 12Događanju su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Melita Ivančić, a ispred Grada Koprivnice svečanost otvorenja uveličali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te ispred organizatora regionalni zamjenik predsjednika Sportskih igara mladih Tomislav Gudić.

Župan Koren naglasio je važnost promocije sporta među djecom i mladima te istaknuo kako se naša županija može ponositi brojnim profesionalnim i amaterskim klubovima, udrugama sportskih rekreativaca, koji postižu odlične rezultate na natjecanjima, no sve počinje od onih najmlađih koje je potrebno uputiti na sportske aktivnosti i zdrav život te usvajanje dobrih navika koje se stvaraju u sportskim kolektivima.

Telemach igre mladih 14Prigodnim riječima se obratio i gradonačelnik Jakšić koji je otvorio natjecanje uz želju da mali sportaši na završnom natjecanju u Splitu na najbolji način promoviraju sebe, svoje mentore, grad i županiju, nakon čega je baklju koja simbolizira duh olimpizma i sporta upalio 16-godišnji Lovro Zvonarek koji je prošle godine potpisao za njemačkog nogometnog velikana FC Bayern Munchen, a do kraja ove sezone nastupa za Slevn Belupo.  

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, školarci su se natjecali na edukativnom poligonu te borili za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u srpnju u Splitu, gdje će imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske.
Dodajmo na kraju kako Županija mnogo pažnje posvećuje mladima u sportu, a uz kapitalni projekt izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama Sveti Petar Orehovec, Sveti Ivan Žabno, Kloštar Podravski, Rasinja i Kalinovac, ove su godine povećanja izdvajanja za županijsku Zajednicu sportova na preko dva milijuna kuna. Tim se sredstvima, između ostalog, financiraju aktivnosti poticanja i promocije sporta među djecom i mladima, organizacija sportskih manifestacija i natjecanja, Mala sportska škola te edukacija stručnih kadrova u sportu.

Telemach igre mladih 22

Plazma sportske igre mladih možete pratiti na stranici: www.igremladih.hr

Služba ureda župana


Pročitano 1519 puta