05.05.2022.

Porast broja specijalista u županijskim zdravstvenim ustanovama

specijalizanti01


Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek" Koprivnica bilježi sve veći broj specijalizacija, a sjajan trend nastavlja se i ove godine pa su tako na specijalističkom usavršavanju trenutno zaposlena čak 54 doktora medicine iz 22 područja specijalizacije. Najviše specijalizacija je iz područja anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, njih sedam, a slijede ih specijalizacije iz oftalmologije i optometrije te otorinolaringologije s po pet specijalizacija, dok se u ostalim područjima usavršava jedan do tri specijalizanta.

U odnosu na 2016. godinu to je povećanje za devet specijalizanata, a koprivnička bolnica trenutno ima ukupno 159 liječnika, što je čak za 14 liječnika više nego prije šest godina.

U županijskom Domu zdravlja trenutno se nalazi devet specijalizanata, od kojih je njih pet započelo sa specijalizacijama ove godine. Od njih dvoje se uskoro očekuje polaganje specijalističkih ispita u područjima pedijatrije i opće medicine, čime će se još više unaprijediti zdravstveni sustav naše županije.

Više o ovoj temi pročitajte u Županijskom listu: https://kckzz.hr/index.php/hr/svi-dokumenti/zupanijski-list/1413-zupanijski-list-broj-17/file

Služba ureda župana

Pročitano 1258 puta