17.05.2022.

U Đurđevcu održana tribina županijskog Savjet za umirovljenike na temu uloge društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe

IMG 20220517 WA0004


Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije danas je, povodom Međunarodnog dana obitelji, u prostorima Doma Mladen Markač u Đurđevcu održao treću po redu tribinu na temu „Uloga društva i obitelji u skrbi za starije i teško bolesne osobe na području Koprivničko-križevačke županije“.

Predsjednik Savjeta Željko Pintar izrazio je zadovoljstvo što je tribina održana u sva tri županijska grada te je u svom obraćanju okupljenima istaknuo važnost obitelji kao ključnog elementa svakog društva, čestitavši Međunarodni dan obitelji. Kazao je kako ovakva događanja imaju za cilj potaknuti donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu obiteljskog života te je naglasio važnost palijativne skrbi u sustavu zdravstvene zaštite. Također je zahvalio Županiji na podršci i partnerstvu u svim aktivnostima, primjerice osiguravanju smještaja u privatnim domovima i gerontodomaćina te popustima za umirovljenike prilikom korištenja javno linijskog prijevoza.

Tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao Savjetu na svim aktivnostima koje su proveli u suradnji sa Županijom, a koje su imale za cilj veću kvalitetu života umirovljenika i osoba starije životne dobi. Također je govorio i kako se toj populaciji pomaže kroz rad udruga, odnosno njihove programe i projekte, te je uputio čestitke povodom Međunarodnog dana obitelji.

Predsjednik Udruge matice umirovljenika Đurđevac Tomo Jozek zahvalio je Županiji i županijskom Savjetu na organizaciji tribine, kao i na kvalitetnim programima za stariju populaciju koje provode.

Temu tribine prezentirala je Marina Međimorec, koordinatorica za palijativu iz Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a spomenimo i kako je podršku pružila pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, kao i Melita Pehadin iz Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Služba ureda župana


Pročitano 291 puta