17.05.2022.

Zamjenik Ljubić posjetio Dom zdravlja i Ljekarnu Đurđevac

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Posjet Domu zdravlja i Ljekarni Djurdjevac 1


Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je u Đurđevcu posjetio Ispostavu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije gdje je u prisustvu ravnateljice Mirjane Hanžeković te v.d. ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Valerije Bartolić, održao radni sastanak s gradonačelnikom Grada Đurđevca Hrvojem Jančijem na temu nadogradnje Doma zdravlja.

Kako je istaknuto na sastanku, stvaranje kvalitetnih uvjeta za pružanje najbolje medicinske skrbi jedan je od najviših prioriteta Županijske uprave što pokazuje kontinuirano ulaganje u županijski zdravstveni sustav i ustanove. Uz materijalna ulaganja i obnovu Doma zdravlja i ambulanti u općinama, nabavu suvremene opreme i vozila za hitnu medicinu, osiguranja Timova 2 hitne pomoći u svim gradovima te specijalističko-konzilijarne zaštite, Županija veliku pozornost posvećuje i programima kojima brine o ostanku liječničkog kadra poput subvencionirana kamata na stambene kredite liječnika, podsjetio je zamjenik Ljubić u uvodu sastanka.

Dodao je kako je Županiji drago što je Grad Đurđevac iskazao interes za temu zdravstva te kako đurđevačka Ispostava Doma zdravlja može biti optimizirana i modernizirana sukladno potrebama stanovništva pri čemu treba voditi računa da je osiguranje liječničkog kadra prioritet. S time se složio i gradonačelnik Janči, koji je kazao kako je Grad spreman financijski sudjelovati u sufinanciranju izrade projektno-tehničke dokumentacije nakon što se ustanovi kakve su realne potrebe za novim prostorima te je istaknuo kako su stanovnici Đurđevca vrlo zadovoljni uslugom specijalističko-konzilijarne zaštite i što u gradu djeluje i TIM 2 hitne medicine.

Ravnateljica Hanžeković je podsjetila da po prvi puta nakon višegodišnje borbe sa zapošljavanjem liječnika, Dom zdravlja ima popunjenu 21 ordinaciju obiteljske medicine, što je u današnjem vremenu s obzirom na globalno tržište rada i mogućnosti koje ono pruža, velik uspjeh u osiguranju dostupnosti i kvalitete zdravstvene usluge. Prostor Doma zdravlja koristi i Zavod za hitnu medicinu, a kako je istaknula v.d. ravnateljica Bartolić, suradnja dvije županijske ustanove je vrlo kvalitetna, a potencijalnom nadogradnjom, osiguranjem prilaza i parkirnih mjesta za vozila, uvjeti rada i kvaliteta usluge bi se dodatno povećali.

Posjet Domu zdravlja i Ljekarni Djurdjevac 2
Sudionici sastanka, kojem su prisustvovale i resorne pročelnice Maja Blažek i Ljubica Belobrk Flamaceta, usuglasili su se oko daljnjih koraka u pogledu analize trenutnih kapaciteta te angažmana projektanata i izrade idejnog rješenja uz naglasak na praćenje natječaja i mogućnosti financiranja potencijalnog projekta europskim sredstvima.

Nakon sastanka zamjenik Ljubić je sa suradnicama posjetio Ljekarnu Đurđevac koja od početka ove godine djeluje u sklopu Županijskog Doma zdravlja. Voditeljica Ljekarne magistra Mira Makovec Pavičić je prezentirala rad ljekarne i problematiku s kojom se susreće, dok je ravnateljica Hanžeković naglasila kako Dom zdravlja trenutno proaktivno traži dva magistra farmacije koji bi uz financijske stimulativne naknade trebali dodatno osigurati lakši rad i dostupnost usluge u Ljekarni Đurđevac.

Služba ureda župana

Pročitano 1805 puta