19.05.2022.

U Đurđevcu započelo državno Natjecanje iz astronomije, znanje će odmjeriti 67 učenika iz cijele Hrvatske

GDJ 2612


Osnovna škola Đurđevac domaćin je državnom Natjecanju iz astronomije na kojem će od 18. do 20. svibnja, znanje odmjeriti 67 najuspješnijih učenika astronoma osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske. Svečanosti otvorenja u đurđevačkom Domu kulture prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru čestitao organizatorima te svim učenicima poželio puno uspjeha i stjecanje novih znanja.

GDJ 2533Željama su se priključili i ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, predsjednica državnog Povjerenstva natjecanja iz astronomije Ivana Kuhta Bogić i gradonačelnik Hrvoje Janči. Svečanost otvorenja upotpunili su Školski zbor i Tamburaška skupina OŠ Đurđevac, Jakov Ovnić, Mirna Đapa te mažoretkinje Grada Đurđevca.

Spomenimo kako na natjecanju sudjeluje 39 učenika iz osnovnih škola, 28 učenika iz srednjih koje prati 27 mentora, dok provedbu natjecanja prati 14 članova državnog povjerenstva. Sudionici iz Rijeke, Zagreba, Splita, Šibenika, Slavonskog Broda, Koprivnice, Varaždina, Gornjeg Mihaljevca, Samobora, Kutine, Solina, Radovana, Nove Rače, Sibinja, Velikog Trgovišća, Jakovlja, Vinice, Siska i Ivanić Grada, osim natjecanja će posjetiti i znamenitosti grada kao i lokalitete u okolici Đurđevca.

Izvor fotografija: Đuro Grčić


Služba ureda župana


Pročitano 1153 puta