19.05.2022.

Novih 354 tisuće kuna za privatne iznajmljivače, župan Koren: U turizmu je ključna sinergija javnog i privatnog sektora

Dodjela potpora


U prostorima Županijske uprave danas su potpisani ugovori kojima su dodijeljene financijske potpore za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta na području Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu, koje su osigurane preko Javnog poziva koji je raspisala županijska Turistička zajednica.

Ugovore je s vlasnicima privatnih smještaja potpisao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik županijske Turističke zajednice, a dodijeljene su ukupno 354 tisuće kuna za njih 20, s time da je maksimalni iznos potpore bio 20 tisuća kuna. Kao što je pojasnio župan, ove se potpore dodjeljuju drugu godinu zaredom te su direktna pomoć iznajmljivačima, a cilj je poticanje na bavljenje turističkom djelatnošću te povećanje broja smještajnih kapaciteta i kvalitete smještajne ponude.

quote desni 3Ova je mjera postigla svoj cilj te ćemo ubuduće nastojati povećati iznos potpora jer vidimo da je interes velik, što smo učinili i ove godine kako bismo svima koji su se prijavili omogućili da dobiju sredstva. Temeljem ovog programa otvorit će se novih šest smještajnih kapaciteta, što će biti ukupno 11 u dvije godine“, kazao je župan te dodao kako turizam kao sektor ima mnogo potencijala i prostora za napredak, s time da su iznimno važne inicijative poduzetnika: „U razvoju turizma ključna je sinergija javnog i privatnog sektora, čime se onda pokreću sadržaji koji privlače posjetitelje i stvaraju pozitivnu turističku klimu. To je kompleksna djelatnost koja iziskuje velik angažman svih uključenih; funkcija Županije i županijske Turističke zajednice je pružiti okvir podrške i pomoći, a nastavak i presudan dio te priče su poduzetnici. Poduzetničke inicijative i kreiranje novih sadržaja put su koji garantira razvoj turizma na našem području te vam zahvaljujem na trudu i entuzijazmu koje ulažete u svoje djelatnosti i čestitam vam na ostvarenim potporama.“

IMG 4294Župan je još dodao kako naša županija obiluje prirodnim i kulturnim vrijednostima, od naivne umjetnosti preko aktivnog do vjerskog turizma, a imamo i nove turističke proizvode poput gravel cikloturističke ponude i konjičkih staza. Također je govorio o projektu revitalizacije turističkog kompleksa dvorca Inkey, koji će se realizirati preko Razvojnog sporazuma, na kraju zahvalivši svima koji doprinose razvoju turizma naše županije.
 
U ime prisutnih potpisnika ugovora obratila se Petra Stančić koja vodi smještaj Bakina kuća kod Križevaca te je korisnica prošlogodišnje mjere, a za sredstva kojima će dovršiti uređenje vanjskog bazena aplicirala je i ove godine. 

IMG 4305quote desni 3Hvala Županiji i Županijskoj Turističkoj zajednici na ovoj pomoći koja nam mnogo znači. Trenutno raspolažemo s devet ležaja, interes sve više raste i ovom se djelatnosti bavi cijela obitelj. Ovakve nas mjere dodatno motiviraju na još veći angažman i stvaranje još boljih uvjeta za turiste“,  istaknula je Stančić.

 Zahvalama se priključio i novi korisnik mjere Karlo Florenino koji će sredstvima urediti smještajne kapacitete koje otvara.

IMG 4313quote desni 3Zahvaljujem Turističkoj zajednici i Županiji na ovim potporama koje će nam puno pomoći u uređenju starog objekta na području Kalnika. Naime, na tom području još uvijek nedostaje smještajnih kapaciteta pa se nadamo se da će ovakvih potpora biti još ne bismo li što lakše uredili smještaj“, kazao je Florenino.

Spomenimo kako su potpore dodijeljene za otvaranje novih smještajnih objekata, povećanje kapaciteta postojećih, prijelaz u višu kategoriju, rekategorizaciju i poboljšanje uvjeta za boravak turista.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, koji je iznajmljivačima govorio o uputama za kategorizaciju objekata, te stručna suradnica iz županijske Turističke zajednice Petra Večenaj Živičnjak.

Služba ureda župana


Pročitano 2019 puta