20.05.2022.

Vrtićarci uživali u izradi kolača u sklopu 7. Virovske prkačijade

IMG 4722


U sklopu 7. Virovske prkačijade, prvog europskog festivala malih tradicionalnih kolača, danas je u Dječjem vrtiću „Zrno“ u Virju održana Vrtićka virovska prkačijada.

Uz domaćine, sudjelovali su i DV Bregunica iz Novog Virja, DV Košutica Ferdinandovac, DV Pčelica Molve, DV Fijolica Novigrad Podravski, DV Bubamara Kalinovac, DV Maslačak Đurđevac i DV Leptirići Podravske Sesvete.

Malim kreativcima koji su se natjecali u pripremanju i prezentaciji kolača čestitke je uputio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji ih je pohvalio na trudu, marljivosti i entuzijazmu te ljubavi prema svojoj kulturnoj i tradicijskoj baštini.

Mala prkačijada u vrtiću 23

Pohvale i čestitke uputili su i načelnik Općine Virje Mirko Perok te ravnateljica vrtića „Zrno“ Maja Šobak, a zatim su svi sudionici zajedno napravili kolač u obliku srca.

Natjecanju je prisustvovao i predsjednik svjetske organizacije Taste of Peace Sarkis Yacoubian koji je naglasio kako su zajedništvo, koje je pokazano kroz izradu kolača, i iskrenost najveće vrijednosti koje će djecu pratiti cijeli život.

Mala prkačijada u vrtiću 16

Nagradu za najukrašeniji kolač dobio je vrtić Bubamara iz Kalinovca, za najoriginalniji Pčelica iz Molvi, za najslađi Košutica iz Ferdinandovca, za najkompliciraniji Zrno iz Virja, za najuredniji Bregunica iz Novog Virja, za najčokoladniji Fijolica iz Novigrada Podravskog, za najsamostalniji Maslačak iz Đurđevca te za najljepši Leptirići iz Podravskih Sesveta.

Dodajmo kako se 7. po redu Virovska prkačijada održava 20. i 21. svibnja ove godine u Virju. Glavni organizator je Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju i županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene. Otvorenje manifestacije na rasporedu je sutra u 9,30 sati na glavnoj pozornici u šatoru na Trgu Stjepana Radića, nakon čega kreće natjecanje u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama u kojemu sudjeluje 17 udruga žena s područja županije. Natjecanje će nadgledati Stručno-organizacijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Dražena Đuriševića, a vrhunski slastičari iz Japana, Australije, Albanije, Mađarske, Izraela, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine također će posjetiteljima predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Pozivamo Vas da popratite sve aktivnosti 7. Virovske prkačijade te budete dio slastičarske čarolije Podravine i svijeta!

Služba ureda župana


Pročitano 1502 puta