20.05.2022.

Najava - 7. Virovska prkačijada

Objavljeno u kategorijama: Novosti

Prkačijada2022 brosura 1


Pozivamo Vas na 7. po redu Virovsku prkačijadu koja se održava 20. i 21. svibnja 2022. godine u Virju. Glavni organizator je Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju i županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a bogat dvodnevni  program započeo je danas, i to natjecanjima u spravljanju prkača u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje i u Osnovnoj školi Franje Viktora Šignjara.

U večernjim satima, u šatoru na Trgu Stjepana Radića u Virju, održat će se Cooking show – male tajne velikih majstora kuhinje, Cocktail show i prezentacija specijaliteta učenika ugostiteljskih škola uz mentorstvo akademika kulinarstva Steve Karapandže, kao i prezentacija ukrašavanja torti uz mentorstvo Dragice Lukin, majstorice slastičarstva.

Otvorenje 7. Virovske prkačijade na rasporedu je sutra, 21. svibnja u 9,30 sati na glavnoj pozornici u šatoru na Trgu Stjepana Radića, nakon čega kreće natjecanje u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama u kojemu sudjeluje 17 udruga žena s područja županije. Natjecanje će nadgledati Stručno-organizacijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Dražena Đuriševića, a vrhunski slastičari iz Japana, Australije, Albanije, Mađarske, Izraela, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine također će posjetiteljima predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Spomenimo i kako će se u sklopu manifestacije održati i broje degustacije, predavanje i stručne radionice te će se osnovati Taste od Peace tim Hrvatska.

Pozivamo Vas da popratite sve aktivnosti 7. Virovske prkačijade koja će posjetiteljima približiti slastičarsku i gastronomsku čaroliju Podravine i svijeta!

Prkacijada_2022_brosura.pdf

Služba ureda župana

Pročitano 1549 puta