21.05.2022.

U sklopu 7. Virovske prkačijade predstavljeni dobitnici nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Suncokret ruralnog turizma 18


Nakon što su krajem travnja u Cavtatu dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award'' u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ,,Klub članova Selo'' na kojem su predstavnici iz naše županije dobili čak četiri suncokreta i jedno posebno priznanje, danas je u sklopu programa 7. Virovske prkačijade održano svečano predstavljanje dobitnika ove vrijedne turističke nagrade.

Podsjetimo, ZLATNA POVELJA u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ pripala je Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, SREBRNA POVELJA u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“ ide Izletištu Gudan, SREBRNA POVELJA u kategoriji „Craft turizam“ ide OPG-u Grošek, BRONČANA POVELJA u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ Bakinoj kući za odmor, a POSEBNO PRIZNANJE ZA OČUVANJE AUTOHTONIH SORTI u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Predstavnici dobitnika danas su u Virju na svečanom prijemu još jednom pred domaćim auditorijem primili nagrade, a čestitali su im župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Darko Sobota, načelnik Općine Virje Mirko Perok, pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev te predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijana Katica koja je uvodno uputila čestitku nagrađenima.

Suncokret ruralnog turizma 8

quote desni 3


„Vaša županija svake godine ima sve bolje kandidate, sve bolju ponudu i uistinu ste postali sjajna ruralno-turistička destinacija. Jako me iznenadilo, kada smo obilazili kandidate, da je puno muškaraca nositelja OPG-a, mnogi su nam pripremali ručak, a to nisam susrela u drugim županijama. Uistinu ste poseban prostor u kojem rade vrijedni ljudi, obilujete prirodnim bogatstvima i potencijalom koji ćete vjerujem iskoristiti“, istaknula je Katica.

Čestitku je uputio i župan Koren, ujedno i predsjednik TZ KKŽ koji je istaknuo kako je turizam na kontinentu teško uspoređivati s onim na Jadranu, no unatoč tome itekako imamo što ponuditi gostima.

quote desni 3  „Upravo ovakvi projekti i sadržaji daju značajan doprinos razvoju kontinentalnog turizma. Pet dobitnika priznanja naš su ponos i uvjeren sam da ćemo i na godinu u značajnom smislu predstavljati kontinentalni turizam na ovom važnom natjecanju. Čestitam dobitnicima, želim im mnogo uspjeha u radu, a čestitam i organizatorima Prkačijade na sjajnoj manifestaciji koja je prepoznata i na državnoj razini te je dobitnica nagrade suncokret ruralnog turizma 2019. godine u kategoriji ruralno-turističke manifestacije“, naglasio je župan Koren.

Služba ureda župana


 
Pročitano 1367 puta