26.05.2022.

U Osnovnoj školi Gola svečano otvorena nova kuhinja i zbornica

IMG 5677


Učenici i učitelji Osnovne škole Gola dobili su još bolje uvjete za kvalitetan rad i boravak u školi nakon što je uspješno završen projekt rekonstrukcije i dogradnje školske kuhinje i zbornice. Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te pročelnice Melita Ivančić, Ana Mušlek i Maja Blažek.

Ravnateljica škole Violeta Pranjić zahvalila je Županiji na podršci u projektu ukupne vrijednosti 620 tisuća kuna, od čega je Koprivničko-križevačka županija sudjelovala sufinancirajući radove i nabavku dijela opreme kuhinje s 330.000 kuna. Čestitkama se priključio i načelnik Općine Stjepan Milinković koji je kazao kako su suradnja i prijateljstvo Općine i Županije na najvišoj razini, a sve za dobrobit svih stanovnika koji žive na području općine.

Zajedništvo i odličnu dugogodišnju suradnju s Općinom u prigodnom govoru naglasio je i župan te dodao kako se po pitanju podizanja standarda i stvaranja najboljih uvjeta za učenike i nastavnike u Goli svih ovih godina učinilo mnogo. Podsjetio je na izgradnju školske sportske dvorane te ostale projekte koji su u sinergiji s Općinom omogućili bolji život stanovnicima.

quote desni 3„Hvala načelniku Milinkoviću na kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji, na zajedništvu koje smo stvorili radom. Županija brine da osigura najbolje uvjete za školarce, kontinuirano brinemo o ravnomjernom razvoju, dostupnosti i kvaliteti obrazovanja u svim područjima županije i jako mi je drago da je Općina Gola pravi primjer jedinice lokalne samouprave koja ulaže znatna sredstva u obrazovanje. Vrata Županije su vam uvijek otvorena za buduće projekte, vjerujem da ćemo učiniti još mnogo kako bi ova djeca koja će sutra biti nositelji društva ostali živjeti u svojem kraju“, istaknuo je župan te nakon toga i svečano otvorio nove prostore škole.

IMG 5687


Nakon otvorenja, župan je sa suradnicima obišao školu te razgledao i školski vrt koji učenici obrađuju sa svojim mentorima. Podsjetimo, Područna škola Otočka, koja djeluje u sklopu Osnovne škole Gola, u ožujku ove godine je osvojila prvo mjesto na natjecanju „Najljepši školski vrtovi Republike Hrvatske za sezonu 2020./2021.“ u kategoriji najljepših školskih vrtova područnih škola.

IMG 5720


Posjet općini Gola iskorišten je i za susret s djelatnicima ambulanti obiteljske i dentalne medicine koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Ravnateljica Mirjana Hanžeković je predstavila rad ambulanti te Županiji zahvalila na pomoći koja u kontinuitetu ulaže značajna sredstva kako bi zdravstveni sustav bio jednako dostupan za sve stanovnike županije.IMG 5756


Služba ureda župana


 

Pročitano 2777 puta