03.06.2022.

Župan s predstavnicima udruga potpisao ugovore za sufinanciranje njihovih programa i projekata

IMG 7090 2


U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren danas je s predstavnicima udruga potpisao ugovore o sufinanciranje njihovih programa i projekata iz županijskog proračuna. Ove je godine za tu namjenu bilo ukupno osigurano 870 tisuća kuna, čak 145 tisuća kuna više nego prošle godine, a sredstva su raspodijeljena u četiri područja: udruge Domovinskog rata, udruge s područja odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti, udruge s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom te udruge umirovljenika.

U ime svih udruga koje su ostvarile pravo na sufinanciranje (njih 75) potpisivanju su prisustvovale četiri udruge, po jedna udruga iz svakog područja. Uime Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata KKŽ ugovore je potpisao predsjednik Stjepan Booz, uime Društvo žena Đelekovec tajnica Snježana Čempuh Vulić, uime Lige protiv raka KKŽ predsjednica Andreja Lukić Suknaić te uime Udruge Matice umirovljenika Koprivnica predsjednik Slavko Dedi.  

IMG 7055

Župan je tom prilikom istaknuo kako je podrška radu udruga, koje predstavljaju sve aktivnosti našeg društva, od iznimnog značaja za Županijsku uprave te im se svake godine nastoji dodatno pomoći.

quote desni 3Svjesni smo da mnogo radite i dajete veliki doprinos društvenom životu naše zajednice, a za to su vam, osim predanosti i angažmana, potrebna i financijska sredstva. Nastojimo vam pružiti podršku u okvirima svojih mogućnosti i nadam se kako će to u godinama koje slijede biti još i više. Prepoznajemo vaše napore i vrijednosti koje promičete te vjerujem da će vam ova sredstva biti direktna pomoć u radu. Čestitam vam na svim projektima i programima koje provodite i želim vam mnogo uspjeha u njihovoj realizaciji, a na korist svih naših građana“, dodao je župan.

IMG 7047

Predstavnici prisutnih udruga zahvalili su Županiji na kontinuiranoj pomoći i financijskim sredstvima koja će, kako su kazali, uvelike pomoći da realiziraju programe i aktivnosti koje su od velikog značaja ne samo za članove udruga već i za širu zajednicu. Društvo je bogato, onoliko koliko se članovi međusobno podupiru, a Županija je iznova pokazala da brine za sve skupine lokalne zajednice i radi na tome da se osiguraju još bolji uvjeti djelovanja, naglasili su članovi udruga.

 Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnice Ana Mušlek i Maja Blažek.

Popis prijavitelja i programa možete pogledati OVDJE.

Služba ureda župana


Pročitano 1633 puta