03.06.2022.

Župan na Danu Osječko-baranjske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

mini 3S7A3086


Župan Darko Koren prisustvovao je svečanoj sjednici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije povodom obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, saborski zastupnik Krunoslav Katičić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te brojni saborski zastupnici, predstavnici lokalne i regionalne samouprave i drugi uzvanici.

Sjednicu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić, dok je župan Ivan Anušić u svom govoru podsjetio na hrvatske branitelje i civile i njihovu žrtvu u Domovinskom ratu.

quote desni 3Punih pet godina u Osječko-baranjskoj županiji imamo prvenstveno političku stabilnost kao i suradnju sa svim razinama vlasti, posebno s Vladom RH te smo u tih pet godina promijenili percepciju Slavonije i Baranje iz neperspektivnog, demografski i gospodarski opustošenog područja u perspektivan dio Hrvatske koji je otvoren prema novim idejama i novim projektima. Upravo stoga bilježimo povratak iseljenika iz inozemstva te kontinuirani gospodarski rast, smanjena je nezaposlenost, imamo nikad više novootvorenih radnih mjesta na tržištu rada“, kazao je župan Anušić.

Nazočnima su zatim obratili Krunoslav Katičić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je istaknuo kako se u Slavoniji osjeća veliki zamah, entuzijazam i napredak te da su vidljivi rezultati Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

U nastavku sjednice objavljen je zaključak o dodjeli Nagrada OBŽ za životno djelo koju su ove godine dobili prof. dr. sc. Zlata Živaković Kerže, Mato Tijardović, Vladimir Premuš i Branko Hrpka te Nagrada OBŽ za iznimna postignuća u 2021. godini koju su dobili tvrtka MONO za projektiranje informacijskih sustava d.o.o. Osijek, izv. prof. dr. sc. Barbara Herceg Pakšić i Marinela Boras.

Svečani program vodila je nacionalna dramska prvakinja HNK-a Sandra Lončarić, a svojim umjetničkim nastupom uveličali su ga popularna pjevačica i kanautorica Mia Dimšić, Vokalni sastav Akvarel i Tamburaški kvintet Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Služba ureda župana

Izvor: Osječko-baranjska županija i Kristijan Toplak


Pročitano 1679 puta