03.06.2022.

Proglašene najbolje đurđevačke sportašice i sportaši

Glavna


U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije, danas je u Domu kulture u Đurđevcu održano svečano proglašenje najboljih đurđevačkih sportaša za 2021. godinu. Događanju je uime Županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uime Grada Đurđevca gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Najboljom đurđevačkom sportašicom proglašena je Ema Bevanda, članica Šahovskog kluba Picok, dok je za najboljeg sportaša izabran Ivano Milošević, junior Nogometnog kluba Graničar.

U kategoriji najuspješnije sportašice s invaliditetom Grada Đurđevca slavila je Nadica Mesar iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Đurđevca, dok je za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom proglašen Dražen Vugrinec iz Kuglačkog kluba Graničar.

Ženska ekipa Šahovskog kluba Picok najuspješnija je sportska ekipa, a Kuglački klub Graničar najbolja muška ekipa. Za najboljeg sportskog djelatnika Grada Đurđevca u protekloj godini izabran je Mirko Banjac, predsjednik Kuglačkog kluba Graničar.

U kategoriji najperspektivnijih mladih ekipa nagrađeni su U-13 momčad Košarkaškog kluba Mladost, U-15 momčad Nogometnog kluba Graničar, U-19 momčad Nogometnog kluba Graničar, ekipa kadetkinja Šahovskog kluba Picok, momčad kadeta Šahovskog kluba Picok te ekipa juniora Šahovskog kluba Picok.

Za mlade sportske nade izabrani su Borna Kraljević, Ante Ćurić, David Vlašić, Borna Grlica i Luka Vedriš, svi članovi Nogometnog kluba Graničar iz Đurđevca te Ana Adžaga iz Rukometnog kluba Đurđevac, Gabriel Kapitanić iz Šahovskog kluba Picok, Matija Mihočka iz Šahovskog kluba Picok, Ognjen Domović iz Šahovskog kluba Picok, Karlo Šokec iz Šahovskog kluba Picok, Mija Robotić iz Teniskog kluba Đurđevac, Lucian Lacković iz Teniskog kluba Đurđevac, Adam Markovica iz Teniskog kluba Đurđevac, Nika Pandur iz Karate kluba Đurđevac, Petra Gašparec iz Karate kluba Đurđevac, Patrik Zlatec iz Karate kluba Đurđevac i Jelena Kokša iz Ženskog nogometnog kluba Graničar.

Posebnu plaketu za ostvarene sportske rezultate i promociju Grada Đurđevca u 50 godina djelovanja kluba dobio je Košarkaški klub Mladost, a plaketu za promociju Grada Đurđevca u 20 godina djelovanja dobilo je Planinarsko društvo Borik.

Posebno priznanje za osvojeno prvo mjesto u Trećoj županijskog nogometnoj ligi Koprivničko-križevačke županije te plasman u viši rang natjecanja primio je Nogometni klub Mičetinac iz Mičetinca.

Služba ureda župana

Izvor: ePodravina.h, Grad Đurđevac


 

Pročitano 1994 puta