04.06.2022.

Županija podržala 7. Dan za znanost koprivničke Gimnazije

IMG 7213


Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek danas su prisustvovali 7. Danu za znanost koji je održan u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica.

Koprivničko-križevačka županija, kao osnivač Gimnazije i pokrovitelj, ovu manifestaciju podržava od samog početka, a župan je u svom obraćanju prilikom otvorenja naglasio važnost ulaganja u obrazovanje mladih generacija. Uputio je pohvale ravnatelju Vjekoslavu Robotiću što se u Gimnaziji potiče i usmjerava mlade prema znanosti, što će u budućnosti donijeti napredak cijelom našem društvu.

Iskoristimo danas da mislimo i djelujemo za sutra“, poručio je župan te dodao kako je motivirajuće vidjeti kod mladih toliki interes i ljubav prema znanosti.

IMG 7230

Prigodnim su se riječima obratili i ravnatelj Robotić te gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, poželjevši svim posjetiteljima da uživaju u prezentacijama koje su im pripremili učenici i nastavnici. Ravnatelj Robotić još je istaknuo kako je inicijatorica projekta profesorica Marina Furkes te je zahvalio Županiji kao osnivaču na kontinuiranoj potpori u svim aktivnostima.

Župan i suradnici obišli su izlagačke prostore na kojima su održane brojne znanstvene radionice, pokusi, mjerenja i slično, a učenici su s velikim entuzijazmom predstavili teme koje su pripremili.

Dan za znanost naziv je projekta koprivničke Gimnazije koji je pokrenut radi promocije i popularizacije znanosti. Cilj projekta je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će prema vlastitom odabiru interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, biologije, kemije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije. Realizaciju projekta omogućuju znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima koprivnička Gimnazija već godinama surađuje.

Služba ureda župana


Pročitano 1537 puta