07.06.2022.

Sastanak s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza - od prosinca dodatna željeznička linija i bolja povezanost sa Zagrebom

Objavljeno u kategorijama: Novosti

w 21


Jučer su u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i suradnici održali sastanak s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza - predsjednikom Uprave Željkom Ukićem, direktoricom prodaje i marketinga Sonjom Cvetković te šefom Službe za tehnologiju prijevoza Ivanom Ružićem.
Glavne teme sastanka bile su vozni red te radovi na projektu “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica”.

Župan je gostima zahvalio na dolasku, kao i na dosadašnjoj suradnji i korektnoj komunikaciji, naglasivši kako je riječ o najvećoj infrastrukturnoj investiciji na ovom području koja ima izniman značaj za naš kraj, ali i za cijelu državu.

quote desni 3„Modernizacija željezničkog prometa rezultirat će efikasnijim prijevozom putnika, a bolja prometna povezanost omogućit će ne samo razvoj županijskog gospodarstva, nego i svih sfera društvenog života. Sigurno je da radovi ovakvog obima traže dodatno strpljenje i razumijevanje putnika, kako zbog prijevoza autobusima, tako i zbog kašnjenja, no vjerujem da će radovi na željeznici biti realizirani na vrijeme i u skladu s visokim standardima, a nova pruga u punom profilu na zadovoljstvo i korist svih nas“, dodao je župan te izrazio zadovoljstvo što toliko djece i mladih prometuje željeznicom.

Naime, prema podatcima HŽ-a u prvih pet mjeseci ove godine bilo je čak 100 tisuća dječjih putovanja na području naše županije. Rezultat je to pilot-projekta besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području cijele Hrvatske, kojim se omogućilo neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za svakodnevna putovanja u školu te povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, ljetovanje i drugo.

w 15Predsjednik Uprave Željko Ukić predstavio je aktivnosti koje tvrtka provodi te se osvrnuo na izgradnju drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica kazavši kako je riječ o velikom i značajnom projektu kojim će se kvaliteta putničkog prijevoza podići na visoku razinu.

quote desni 3 „Svjesni smo da se u vrijeme ovako velikih radova putnički promet odvija s poteškoćama te da vlakovi zbog toga kasne, no nastojimo maksimalno olakšati putovanje organizacijom prijevoza autobusima na dionicama koje su u prekidu, a razmišljamo i o nekim oblicima potencijalnih kompenzacija i dodatnih pogodnosti za ovaj period radova kako bi naši putnici bili zadovoljni. Uvjeren sam da će nakon što se izgradi drugi kolosijek, na kojem će vlakovi prometovati brzinom od 160 km/h, kvaliteta vožnje biti na najvišem nivou, a do tada apeliram na strpljenje jer uistinu riječ je o velikom zahvatu“, poručio je predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza.

Dodao je kako tvrtka planira i nove investicije u pogledu kupnje većeg broja elektromotornih vlakova koji će prometovati diljem Hrvatske, a za Koprivničko-križevačku županiju je novina da će se uvesti i dodatna putnička linija kako bi povezanost prema Zagrebu bila još bolja.

quote desni 3„Krenuli smo s planiranjem voznog reda za iduću godinu, a već krajem ove godine uvodimo i novu, dodatnu liniju na relaciji Koprivnica-Zagreb kako bi povezanost prema metropoli bila još bolja. Riječ je o putničkom vlaku koji će svakog dana prema Zagrebu prometovati iza 15 sati, vjerujemo da će biti interesa za ovu liniju“, kazao je Ukić.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Ana Mušlek, a nadalje se razgovaralo o mogućnostima novih modela integriranog prijevoza koji bi povezao autobusni i željeznički prijevoz i dodatnim subvencijama prijevoza za putnike. Također predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza prezentiran je i model javnog linijskog autobusnog prijevoza koji je Županija inicirala kako bi kroz 79 autobusnih linija osigurala dostupnost prijevoza za sve stanovnike naše županije.

Služba ureda župana


 

 

Pročitano 1023 puta