08.06.2022.

Najava - Međunarodni festival „Europska Amazona“: Camino Podravina vikend

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Amazing Amazon of Europe

cpodravina


U suorganizaciji Bratovštine sv. Jakova, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, TZ Dravski Peski i Koprivničko-križevačke županije ovaj vikend, 11. i 12. lipnja, održava se predstavljanje nove dionice hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina od Molva preko Hlebina do Koprivnice.

Camino Podravina vikend provodi se kao dio međunarodnog festivala „Europske Amazone“ u sklopu projekta Amazing Amazon of Europe (AoE) te predstavlja jednu od pješačkih ruta koja se promovira u sklopu projekta Amazing AoE, koji ima za cilj održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine na području petodržavnog UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav.

Dionice Camina kroz Podravinu dijelom se preklapaju s rutom „Europske Amazone“, te se  duhovnom komponentom nadovezuju na promociju prirodne i kulturne baštine ovog kraja. Šest dnevnih dionica kroz Podravinu, prosječne duljine od 20km po dionici, vodi od Ferdinandovca do Ludbrega i predstavlja dio prepoznatljive europske mreže puteva Sv. Jakova.

Molve su bitna točka na ruti Camina Podravina, kao i na dionici S7 rute „Amazon of Europe Bike Trail“ kao jedino svetište s „must see“ obilježjem na stazi.

Camino Podravina vikend započinje u jutarnjim satima u subotu 11.6. kad nakon Svete mise u molvarskoj crkvi koja počinje u 8,00 sati kreće pješačenje od Molva do Hlebina, a u nedjelju 12.6. nastavlja se od Hlebina do Koprivnice.

Detaljniji hodogram Camino Podravina vikenda možete vidjeti ovdje:

https://putsvjakova.com/camino-podravina-vikend/

Svi zainteresirani se slobodno mogu pridružiti Caminu s time da se prethodno trebaju prijaviti (link na prijavu). Za sudionike je osiguran prijevoz iz Koprivnice, ručak u Hlebinama, te promotivni pokloni. Zainteresirani mogu i zajednički noćiti s drugim sudionicima u sportskoj dvorani u Koprivničkim Bregima.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing AoE sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.411.290,00 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 €.

Više o projektu i AoE rezervacijskoj platformi: https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/ ; https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope ; https://podravinaprigorjebike.com/amazon-of-europe-bike-trail-ruta/

Služba ureda župana

Logo 1

 

 

 

 

 

 Logo 2

 

Pročitano 1315 puta