08.06.2022.

Župan prisustvovao svečanom obilježavanju Dana Bjelovarsko-bilogorske županije

Objavljeno u kategorijama: Novosti

WhatsApp Image 2022 06 08 at 11.52.17Župan Darko Koren danas je prisustvovao svečanosti obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije. Svečana sjednica Županijske skupštine održala se u Domu kulture, a prisustvovali su joj i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš, saborski zastupnici, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, župani susjednih županija, gradonačelnici i načelnici općina, članice i članovi Skupštine te brojni drugi uzvanici.

Sjednicu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Ivana Jurković Piščević nakon koje se u prigodnom govoru prisutnima obratio domaćin, župan Marko Marušić koji je kazao kako je je kroz uključivost i novi model upravljanja Bjelovarsko-bilogorska županija postala prva otvorena županija koja je omogućila uvid u sve isplate iz proračuna.

WhatsApp Image 2022 06 08 at 11.52.14Župan Brodsko-posavske županije i predsjednik HZŽ- a Danijel Marušić je u ime svih župana, načelnika, gradonačelnika i Hrvatske zajednice županija uputio čestitke i poželio realizaciju mnogih projekata, a prisutnima se na kraju obratio i PVRH Andrej Plenković koji je istaknuo kako je Vlada pomogla da nova bjelovarska bolnica prve pacijente primi u rujnu ove godine te je najavio dovršetak izgradnje brze ceste Zagreb-Bjelovar tijekom 2024. godine, a potom i nastavak prema Virovitici i Terezinom Polju na granici s Mađarskom.

Izvor fotografija: Kristijan Toplak

Služba ureda župana

Pročitano 2125 puta