09.06.2022.

Radovi na uređenju sigurne kuće u završnoj fazi

20220607 090754


U prostoru Županijske uprave održan je sastanak projektnog tima projekta Novi početak, kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnostima i nadolazećim aktivnostima u projektu, a predstavnici partnera prezentirali su detalje iz svog područja djelovanja. Također se razgovaralo o tijeku radova na obnovi zgrade buduće sigurne kuće, koji se odvijaju prema planu, a u završnoj fazi je i uređenje. Planirani dovršetak radova je do sredine srpnja.

LOGO Novi pocetak 400x328 equalOvih dana stoga kreće i procedura nabave opreme i namještaja za sigurnu kuću, koja bi trebala u novim prostorima profunkcionirati na jesen. U nastavku sastanka još je bilo riječi o tijeku financiranja projekta i nadolazećim izvještavanjima. Projekt se i u smislu administrativnih djelatnosti odvija prema planu te je u tijeku priprema 6. izvještaja o napretku.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana

potpis clanak 768x295 1 1 300x115 1

Pročitano 1168 puta