11.06.2022.

U Koprivnici otvoren prvi Sajam naivne umjetnosti

sajam naive 90


Danas je u Koprivnici na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića svečano otvoren prvi Sajam naivne umjetnosti na kojem će u iduća tri dana posjetitelji moći vidjeti prikaz tehnike slikarstva Hlebinske škole i kiparstva Podravine. Manifestaciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren, a ispred Grada Koprivnice nazočio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prigodnim riječima uvodno se obratio ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin koji je istaknuo kao mu je posebno drago što se manifestacija održava na najstarijem koprivničkom trgu te poželio da slikari i kipari dočaraju svu vještinu svojeg umjetničkog stvaralaštva.

 

sajam naive 124Župan Koren je uz čestitku na organizaciji  zahvalio umjetnicima koji su se odazvali ovoj vrijednoj manifestaciji i svojim prisustvom pokazali koliko je naivna umjetnost posebna i duboko ukorijenjena u kulturi i prostoru Koprivničko-križevačke županije.

quote desni 3Nadam da ćete i u narednim godinama na najbolji mogući način predstavljati naivnu umjetnost po kojoj je Podravina poznata. Naivu nosimo u srcu, promoviramo je po čitavom svijetu i ona je zaslužna što smo prepoznati i van granica. Uvjeren sam da će posjetitelji uživati u tri dana umjetnosti koji su pred nama“, poručio je župan te još jednom zahvalio naivnim slikarima koji čuvaju tradiciju i pokazuju da ova vrsta slikarstva još uvijek živi.

Sajam naive je otvorio gradonačelnik Jakšić koji je zahvalio svim umjetnicima koji promoviraju naivnu umjetnost te inicijatorima i organizatorima jer do sada naivna umjetnost nije imala zasebnu manifestaciju, a s ovim događanjem manifestacija će postati i nova tradicija Koprivnice.

sajam naive 9

Nakon otvorenja, uzvanici i posjetitelji su razgledali štandove na kojima su umjetnici prezentirali svoje radove. Sajmu naivne umjetnosti su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pomoćnica direktora Turističke zajednice KKŽ Kristina Sočev, direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan te brojni građani.

Služba ureda župana


Pročitano 1991 puta