12.06.2022.

Bogatim programom i Bambino kupom Gola svečano proslavila Dan Općine

Objavljeno u kategorijama: Novosti

IMG 8162


Povodom obilježavanja Dana Općine danas je u Goli upriličen bogat program i svečanost koja je okupila brojne uzvanike i prijatelje ove prekodravske općine. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, a nazočili su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota te brojni načelnici i mnogi drugi uzvanici.

Uzvanici su nakon okupljanja ispred zgrade Općine u pratnji načelnika Stjepana Milinkovića i predsjednika Općinskog vijeća Marijana Lukčina, u svečanom defileu konjskim zapregama stigli do prostora sajmišta na kojem je održan tradicionalni „Bambino kup“ u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske udruge Gola na kojem je nastupilo 12 malih natjecatelja.

Mještanima se uvodno obratio načelnik Milinković  koji je kazao kako je najveća snaga Gole u zajedništvu te istaknuo kako je jedno od najvažnijih postignuća to što će od jeseni u dječjem vrtiću biti 120-ero djece te što je svako drugo domaćinstvo registrirano kao OPG.

IMG 7871

U ime prisutnih načelnika čestitku je uputio načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj koji je pohvalio Općinsko vodstvo i brojne projekte koji se provode te naglasio kako upravo zbog pametnog vodstva i energije koja se osjeća mladi imaju volje i perspektive ostati živjeti u Goli.

Župan Koren je istaknuo besprijekornu suradnju Općine i Županije koja se ogleda u mnogim realiziranim projektima koji su realizirani zajedničkim snagama, a posebno u obrazovnom segmentu za koji je kazao da je najvažniji temelj za stvaranje čvrstih preduvjeta kako bi mladi odlučili osnovati obitelji i živjeli na području općine. Podsjetio je na nedavni projekt otvorenja nove kuhinje u osnovnoj školi Gola te najavio da će se urediti i igralište.

quote desni 3„Sve to daje garanciju u očuvanju života na ovom prostoru. Veseli nas što se održava i Bambino kup, uistinu nema ljepše slike od ove i to nam daje optimizam da uzgoj goveda, razvoj poljoprivrede i ostanak na selu ima budućnost. Svima Vam želim još mnogo realiziranih planova i ideja, Županija će i dalje biti pouzdan partner i prijatelj na kojeg se možete uvijek osloniti“, poručio je župan.

IMG 7897

Čestitkama se priključio i saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota pohvalio je sva nastojanja Općine da osigura adekvatne uvjete za život svim mještanima kazavši da je 120-ero djece najbolji pokazatelj da mlade obitelji žele živjeti i raditi na prostoru Gole. Istaknuo je odličnu suradnju Općine, Županije i Vlade RH te ministarstva poručivši da sinergija koja se osjeti garantira dobar razvoj u budućnosti.

IMG 7929

Na kraju se uzvanicima i mještanima obratila ministrica poljoprivrede Vučković koja je istaknula da je na području Koprivničko-križevačke županije u posljednjih nekoliko godina kroz pomoći, poticaje i ostale oblike financijskih potpora isplaćeno 781 milijuna kuna te kako je uz sredstva najvažnije znati kako upravljati sustavima što su Gola i Županija itekako pokazale. Dodala je kako Gola s obzirom na spoj ratarske i stočarske djelatnosti može biti uzor na nacionalnoj razini i kako bez takvog pristupa neće biti opstanka ruralnog hrvatskog prostora kojem svi trebaju težiti.

 

Služba ureda župana


Pročitano 1967 puta