13.06.2022.

U sklopu Međunarodnog festivala „Europska Amazona“ uspješno promovirana pješačka ruta Camino Podravina

Objavljeno u kategorijama: Novosti, Amazing Amazon of Europe

20220611 095802 resized 1


Proteklog vikenda, u nedjelju 11. i 12. lipnja, uspješno je predstavljena dionica hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina od Molva preko Hlebina do Koprivnice. Stotinjak sudionika u dva dana prošlo je ovom rutom dugom oko 40 km, te usput obišlo i razne kulturne i prirodne atrakcije tog područja. Uz sudionike iz naše Županije događaju su se pridružili i sudionici iz drugih dijelova Hrvatske, koji su u Molve pristigli organiziranim autobusom iz Zagreba.

Događaj je započeo nakon mise u crkvi u Molvama, gdje su hodočasnici obišli i tamošnju galeriju. Put su nastavili prema Dravi i Čingi Lingiju, da bi se kasnije zaustavili na osvježenju u Komatnici. U Hlebinama im je bio priređen ručak, te su tamo imali priliku obići Galeriju naivne umjetnosti. Dio gostiju je nakon napornog dana noćio u sportskoj dvorani u Koprivničkim Bregima, a sljedeći dan se pješačilo od Hlebina prema Koprivnici.

Camino Podravina vikend proveden je kao dio međunarodnog festivala „Europske Amazone“ u sklopu projekta Amazing Amazon of Europe (AoE), a u organizaciji su sudjelovali Bratovština sv. Jakova, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, TZ Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija.

Camino Podravina jedna je od pješačkih ruta koja se promovira u sklopu projekta Amazing AoE, koji ima za cilj održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine na području petodržavnog UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazing Amazing AoE sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. srpnja 2020. te traje do 31. prosinca 2022. Ukupna vrijednost projekta je 2.411.290,00 €, podijeljenih između 14 partnera.

Koprivničko-križevačke županije u projektu sudjeluje kao partner s proračunom od 145.000 €.

Više o projektu i AoE rezervacijskoj platformi:
https://aoebiketrail.com/hr/home-hr/ ;
https://www.facebook.com/VisitAmazingAmazonOfEurope ;
https://podravinaprigorjebike.com/amazon-of-europe-bike-trail-ruta/

Služba ureda župana

 


Logo 2

Logo 1

Pročitano 876 puta